Ελλάδα

Κουίκ: Παιδεία, τουρισμός και νεολαία οι πρώτες πυλώνες συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου-Λιβάνου

τερενς κουικ

Η πρώτη τριμερής συνάντηση Ελλάδας - Κύπρου - Λιβάνου για θέματα Διασποράς, με τη συμμετοχή του υφυπουργού Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, του προεδρικού επιτρόπου της Κύπρου Φώτη Φωτίου και του Λιβανέζου υπουργού Εξωτερικών Γκέμπραν Μπαζίλ, πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βηρυτό, στο πλαίσιο της συνδιάσκεψης της λιβανικής ομογένειας, παρουσία του Προέδρου της χώρας Μισέλ Αούν.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργού Εξωτερικών, στην άτυπη τριμερή συνάντηση οι τρεις πλευρές αποφάσισαν να καθορισθούν δράσεις συνεργασίας σε συγκεκριμένους τομείς, με έμφαση στον τουρισμό, την παιδεία και τη νεολαία, όπως είχε συμφωνηθεί σε προηγούμενη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας - Κύπρου - Λιβάνου κ.κ. Κοτζιά, Κασουλιδη και Μπαζίλ.
 
Ο κ. Κουίκ, κατά την παρέμβασή του στη συνδιάσκεψη της λιβανικής Διασποράς στην οποία συμμετείχε μαζί με τον κ. Φωτίου έπειτα από πρόσκληση του υπουργού Εξωτερικών του Λιβάνου, επικεντρώθηκε στο δέσιμο της ελληνικής ομογένειας με τη μητέρα πατρίδα, με πυλώνες τη γλώσσα, τη θρησκεία, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις.
 
Το απόγευμα οι κκ.Κουίκ και Φωτίου επισκέφθηκαν την ελληνική κοινότητα της Βηρυτού και τα μέλη της Ένωσης των Λιβανέζων Αποφοίτων Ελληνικών Πανεπιστημίων.

Ελλάδα

Ένοχη η 34χρονη για την απαγωγή και τη σεξουαλική κακοποίηση της 10χρονης Μαρκέλας

απαγωγεας μαρκελλας

Ένοχη κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό δικαστήριο στη Θεσσαλονίκη η 34χρονη για την απαγωγή και σεξουαλική κακοποίηση του 10χρονου κοριτσιού.  

Ακόμη έκρινε ένοχο τον 41χρονο συγκατηγορούμενο της για τη συνεργεία στην αρπαγή της ανήλικης και αθώο για τη συνεργεία στην έκθεση. Να σημειωθεί ότι δεν τους αναγνωριστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας είχε ζητήσει την ενοχή της 34χρονης κατηγορουμένης, για το σύνολο των πράξεων που της αποδίδονται, για την υπόθεση απαγωγής και σεξουαλικής κακοποίησης της 10χρονης Μαρκέλλας, στη Θεσσαλονίκη, υπόθεση που συγκλόνισε τον Ιούνιο του 2020 την κοινή γνώμη.

«Δεν ισχύει ο ισχυρισμός της ότι πήγε στο σχολείο αλλά δεν είχε αποφασίσει τι θα κάνει κι ότι ενήργησε επειδή λυπόταν την ανήλικη. Το είχε προετοιμάσει. Προκύπτει από τις επισκέψεις της στον ιστότοπο αναζητήσεως παιδιών και τις επισκέψεις στο σχολείο. Επιθυμούσε αρπαγή κι όχι απλή φιλοξενία της ανήλικης. Χρησιμοποίησε ψέμα για να την παραπλανήσει και εκείνη την ακολούθησε στην οικία της», σημείωσε η εισαγγελέας, απευθυνόμενη προς τους ενόρκους και τακτικούς δικαστές του Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης, ενώ πρόσθεσε: «Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι ανάμιξε στον χυμό της ουσίες που εμπίπτουν στα ναρκωτικά για να κάμψει την αντίσταση και την πνευματική της διαύγεια, ώστε να μην μπορέσει η ανήλικη να αντισταθεί στις ανήθικες προθέσεις της».

Με την ίδια πρόταση, η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος και ο 41 ετών συγκατηγορούμενός της για την πράξη της συνέργειας στην αρπαγή, αλλά να απαλλαγεί λόγω αμφιβολιών για τη συνέργεια στην έκθεση ανηλίκου. Η κατηγορούμενη είχε σοκάρει με την απολογία της το Δικαστήριο καθώς ανέφερε ότι με την πράξη της «ήθελε να προσφέρει τα μητρικά της αισθήματα»!

Η 34χρονη, επιχείρησε να να αιτιολογήσει τις πράξεις της ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης και παραδέχτηκε, ακόμη, ότι χορήγησε ναρκωτικά στην ανήλικη, αλλά αρνήθηκε ότι την κακοποίησε σεξουαλικά.

«Πρώτα από όλα θέλω να ζητήσω συγγνώμη από όλους για το κακό που έκανα. Έχω μετανιώσει πίκρα για ότι έχω κάνει και θα το πληρώνω για όλη μου τη ζωή. Όταν ήμουν σε άσχημη οικονομική κατάσταση ο σύζυγός μου με εξωθούσε στην πορνεία παράλληλα με την άλλη δουλειά μου. Όταν εκδιδόμουν, γνώρισα και τα ναρκωτικά. Αποφάσισα εγώ να δώσω το παιδί μου στον πρώην σύζυγό μου με τον οποίο είχαμε αψιμαχίες και δεν μπορούσα να το πάρω. Άρχισα να νιώθω τύψεις και αναζητούσα κάπου να προσφέρω τα μητρικά μου αισθήματα», ανέφερε η κατηγορούμενη κατά την απολογία της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απαγωγή Μαρκέλλας: Η 34χρονη που την κακοποίησε είχε βιάσει και την ίδια της τη μητέρα!

Αρπαγή Μαρκέλλας: Η κατάθεση της 10χρονης - Όσα είπε στους αστυνομικούς

Απαγωγή Μαρκέλλας: Μήνυση στην 33χρονη από τον πρώην σύζυγό της

ESPA BANNER