Κόσμος

Ντι Μάιο: Μην αντιμετωπίζετε την Ιταλία ως «αποικία λεπρών» λόγω κορωνοϊού

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Λουίτζι Ντι Μάιο

Η Ιταλία δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως αποικία λεπρών, καθώς οι χώρες σκέφτονται πώς να αποκαταστήσουν τα διεθνή ταξίδια, δήλωσε το Σάββατο ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο

Πολλές χώρες της Ευρώπης εξετάζουν με προσοχή την προσέγγισή τους σε ό,τι αφορά τα καλοκαιρινά ταξίδια σε μια προσπάθεια να ανοικοδομήσουν τις τουριστικές τους βιομηχανίες, αποτρέποντας παράλληλα ένα νέο κύμα κορωνοϊού.

Η Ελλάδα, για παράδειγμα, δήλωσε ότι θα δεχτεί επισκέπτες από 29 χώρες από τις 15 Ιουνίου, αλλά η λίστα δεν περιλαμβάνει χώρες που έχουν πληγεί σε μεγάλο βαθμό από τον ιό, συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας, καθώς και του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ισπανίας.

«Αν κάποιος πιστεύει ότι μπορεί να μας φέρεται σαν μια αποικία λεπρών, τότε πρέπει να ξέρουν ότι δεν θα το ανεχτούμε», έγραψε ο Ντι Μάιο στο Facebook.

Η Ιταλία θα ανοίξει ξανά για τους τουρίστες από τις 15 Ιουνίου, αναφέρει το Politico.

Ο Ντι Μάιο, από το λαϊκιστικό Κίνημα των Πέντε Αστέρων , δήλωσε ότι η Ιταλία δεν πρέπει να συμπεριληφθεί στη μαύρη λίστα από άλλες χώρες – υπογραμμίζοντας τη συνεχιζόμενη διαφάνεια της Ρώμης σχετικά με την κατάσταση των κρουσμάτων στη χώρα.

Τις επόμενες εβδομάδες θα ακολουθήσουν διμερείς συναντήσεις της Ιταλίας με τους ομολόγους της στην ΕΕ.

Τέλος, προέτρεψε για «μια ευρωπαϊκή απάντηση» σχετικά με το άνοιγμα των συνόρων, προειδοποιώντας ότι μια διασπασμένη απάντηση θα αποδυναμώσει το πνεύμα της ΕΕ.

Κρήτη

Ηράκλειο

Πανηγύρι χωρίς πάγκους και πλανόδιους εμπόρους φέτος στη Βόνη

αγία μαρίνα βόνη

Πανηγύρι χωρίς πάγκους και πλανόδιους εμπόρους θα γίνει φέτος στις 17 Ιουλίου στην Βόνη, εορτή της Αγίας Μαρίνας, λόγω των περιορισμών που βρίσκονται σε ισχύ λόγω της πανδημίας του κορωνοιού.

Την απόφαση έλαβε στην χθεσινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Μινώα Πεδιάδος και μάλιστα με συντριπτική πλειοψηφία. Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος Μανόλης Φραγκάκης είπε ότι το θρησκευτικό και λατρευτικό μέρος της Ιεράς Πανηγύρεως θα γίνει κανονικά, καθώς πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα στην Ελλάδα που δέχεται κάθε χρόνο περισσότερους από 100.000 πιστούς.

Φέτος όμως λόγω των ειδικών συνθηκών, ο δήμος δεν θα δώσει άδεια σε πλανόδιους πωλητές για να στήσουν πάγκους στους δρόμους και πέριξ του ναού. Σύμφωνα με τον δήμαρχο θα διασφαλιστεί η ύπαρξη διαφορετικών σημείων εισόδου και εξόδου των προσκυνητών.

Θα τηρηθούν 2 σειρές μεταξύ του κόσμου, ενώ στον περίβολο του ναού θα βρίσκονται άνδρες της ΕΛ.ΑΣ για την τήρηση της τάξης και των αποστάσεων. Μ’ αυτό τον τρόπο θα μπαίνουν στην εκκλησία, θα προσκυνούν και ακολούθως θα εξέρχονται.

Επειδή όπως προαναφέρθηκε στην Βόνη συρρέουν κάθε χρόνο χιλιάδες πιστών απ’ όλη την χώρα, έξω από τον οικισμό υπάρχουν χώροι στάθμευσης όπου αν θέλουν μπορούν ακόμα και να διανυκτερεύσουν.

Σε καμία περίπτωση πάντως, αυτό δεν πρόκειται να γίνει φέτος εντός του αύλειου χώρου του μοναστηριού.

Μείζον θέμα είναι η χάρη της Αγίας Μαρίνας και όχι η εμποροπανήγυρη” τόνισε μιλώντας στην ίδια εκπομπή ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου Καστελίου και Βιάνου κ. Ανδρέας ο οποίος αναφερόμενος στην πανδημία είπε ότι είναι είναι πνευματικό μήνυμα από τον ουρανό.