Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ
Νετανιάχου: Το Ισραήλ επιτέθηκε σε εργοστάσια πετροχημικών του Ιράν
Μπενιαμίν Νετανιάχου
 clock 08:19 | 05/04/2026
writer icon newsroom ekriti.gr

Το Ισραήλ θα συνεχίσει να πλήττει σκληρά το Ιράν, δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, σε βιντεοσκοπημένη δήλωση που δημοσιεύθηκε λίγο μετά το τέλος του εβραϊκού Σαββάτου.

«Αφού καταστρέψαμε το 70% της ικανότητάς του να παράγει χάλυβα, ο οποίος χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη για τα όπλα που στρέφονται εναντίον μας», είπε ο Νετανιάχου σε βίντεο που ανέβασε στα social media, «σήμερα επιτεθήκαμε στα πετροχημικά εργοστάσιά τους».

«Αυτά τα δύο πράγματα αποτελούν τη μηχανή παραγωγής χρημάτων τους, η οποία χρηματοδοτεί τον πόλεμο τρομοκρατίας που διεξάγουν εναντίον μας και εναντίον του κόσμου. Θα συνεχίσουμε να τους χτυπάμε, όπως υποσχέθηκα», κατέληξε.

Λίγο μετά το μήνυμα του Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του επιβεβαίωσε ότι επιτέθηκε σε εργοστάσιο πετροχημικών στο Ιράν, το οποίο σύμφωνα με την ανακοίνωση είναι «υπεύθυνο για την παραγωγή χημικών υλικών για όπλα».

Ο Τραμπ δίνει 48 ώρες στο Ιράν για το Ορμούζ, αλλιώς “κόλαση”

«Η Πολεμική Αεροπορία, υπό την καθοδήγηση της Διεύθυνσης Πληροφοριών και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Στρατιωτικών Πληροφοριών, επιτέθηκε νωρίτερα σήμερα σε υποδομές στο συγκρότημα πετροχημικών που είναι υπεύθυνο για την παραγωγή και εξαγωγή χημικών υλικών στις ένοπλες δυνάμεις που υπόκεινται στο καθεστώς στη Μαχσάχρ, στο νοτιοδυτικό Ιράν. Στο πλαίσιο των επιθέσεων, δέχτηκε επίθεση μια τοποθεσία όπου είχε δημιουργηθεί μία από τις δύο κεντρικές υποδομές που χρησιμοποιούνταν για την παραγωγή υλικών για εκρηκτικά, βαλλιστικών πυραύλων και άλλων όπλων. Η τοποθεσία είναι μία από τις κύριες τοποθεσίες όπου παράγεται το απαραίτητο υλικό για βαλλιστικούς πυραύλους», ανέφερε.

«Η ζημιά σε αυτήν την υποδομή θα διαταράξει την ικανότητα του καθεστώτος να χρησιμοποιεί υλικά που παράγονται στο εργοστάσιο για την παραγωγή διαφόρων τύπων όπλων που προορίζονται να βλάψουν το κράτος του Ισραήλ και άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής», προσέθεσε.

Σύμφωνα με ιρανικά μέσα από την επίθεση στη Μαχσάχρ σκοτώθηκαν πέντε άτομα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Μυριέλλα Κουρεντή απαντά στα σχόλια που συνδέουν την πίστη της με διαφημιστικό κόλπο

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis