Κόσμος

Νέος πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας ο Γιάννης Σιόκας

ΕΚΑ

Νέο πρόεδρο απέκτησε από χθες η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας, με τον κ. Γιάννη Σιόκα να εκλέγεται για δεύτερη φορά ως ο 23ος κατά σειρά πρόεδρός της. 

Νέο πρόεδρο απέκτησε από χθες η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας, με τον κ. Γιάννη Σιόκα να εκλέγεται για δεύτερη φορά ως ο 23ος κατά σειρά πρόεδρός της. 

Η Κοινοτική Επιτροπή του πρεσβυγενούς παροικιακού οργανισμού στην Αίγυπτο, που λειτουργεί από το 1843, συνεδρίασε χθες, παρουσία και του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια κ. Αθανάσιου Κοτσιώνη, για να αποφασίσει την κάλυψη του κενού που άφησε ο αείμνηστος πρόεδρος της Κοινότητας Εδμόνδος Κασιμάτης, που απεβίωσε από επιπλοκές του κορονοϊού στις 17 Οκτωβρίου.

O κ. Σιόκας αποτελεί τον πρώτο πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας που εκλέγεται για δεύτερη φορά στο αξίωμα αυτό, καθώς είχε διατελέσει και πάλι πρόεδρος της ΕΚΑ, για έξι ολόκληρα χρόνια, από το 2009 έως το 2015.

Σε κλίμα ομοψυχίας, ομόφωνη ήταν η απόφαση για την εκλογή του προέδρου καθώς και του κ. Αντρέα Βαφειάδη ως Α΄ αντιπροέδρου της ΕΚΑ (που διαδέχεται τον κ. Σιόκα), όσο και του κ.Δημήτρη Κάβουρα ως νέου γενικού γραμματέα (που διαδέχεται τον κ. Μιχάλη Καρυδιά) στο ανανεωμένο ΔΣ της ιστορικής Κοινότητας.

Έτσι, το νέο προεδρείο της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας από χθες 2 Νοεμβρίου είναι το εξής:

   

ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ 

Πρόεδρος: Ιωάννης Σιόκας

Α΄ Αντιπρόεδρος: Αντρέας Βαφειάδης

Β΄ Αντιπρόεδρος: Μαίρη Παυλίδου

Γενικός Γραμματέας: Δημήτρης Κάβουρας

Οικονομικός Επόπτης: Πάρης Πεφάνης Μακρής

Μέλη: 

Ιωάννης Παπαδόπουλος

Μιχάλης Καρυδιάς

Νίκος Κόπελος

  Όπως τέλος η ΕΚΑ ανακοινώνει, σε λίγες ημέρες, η Κοινοτική Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου για να αποφασίσει τους αρμοδίους προϊσταμένους και τα μέλη των κατά τόπους Εφορειών και Επιτροπών της για να συνεχιστεί απρόσκοπτα το έργο της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας. 

Κόσμος

Τσαβούσογλου: «Casus belli» η επέκταση χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Το «Casus Βelli» για την πιθανότητα επέκτασης των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στο Αιγαίο, επανέλαβε σε σημερινές του δηλώσεις ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου
«Στο θέμα του Αιγαίου, στο ζήτημα των χωρικών υδάτων του Αιγαίου, δεν έχει αλλάξει η θέση της Τουρκίας. Όπως δεν έχει αλλάξει και η απόφαση που έχει πάρει το τουρκικό Κοινοβούλιο. Και κάθε κυβέρνηση και κάθε κόμμα που έχει έρθει στην εξουσία τήρησε την ίδια αποφασιστική θέση και δεν υποχώρησαν. Διότι αυτό είναι ένα εθνικό θέμα», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Όμως η Ελλάδα για να πει κάτι στον λαό, λέει τέτοια πράγματα. Ο φίλος μου ο Νίκος Δένδιας έκανε λάθος, λανθασμένες δηλώσεις. Αυτή η απόφαση δεν έχει καμία ισχύ όμως η Ελλάδα δεν κάνει μόνο αυτό. Όμως όπως είπα και σε κάποιους Ευρωπαίους η Ελλάδα συνέχισε κάποιες προβοκάτσιες. Όπως η πόντιση καλωδίων στον βυθό της θάλασσας, όπως να κάνει διμερείς ασκήσεις. Ξαφνικά ανακοινώνει NAVTEX, NOTAM και προσπαθεί να κλείσει θαλάσσιες περιοχές χώρους στο Αιγαίο. Και ανακοινώνουν χώρους, δεν κάνουν καμία δραστηριότητα. Δηλαδή συνεχίζουν τις προβοκάτσιες», υποστήριξε μιλώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δένδιας: Η Τουρκία οφείλει να σεβαστεί πλήρως τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας

Στις 25 Ιανουαρίου ξεκινούν οι διερευνητικές με την Τουρκία

Ελληνοτουρκικά: Ο Μάας ενημέρωσε τον Δένδια για την επίσκεψή του στην Άγκυρα