Κυριακή 15 ΔΕΚ 2019 08:24
 • Ηρακλειο
  12°C
 • Χανια
  14°C
 • Ρεθυμνο
  11°C
 • Λασιθι
  12°C
Ekriti.gr Logo

Νέες απειλές Ακάρ για τις γεωτρήσεις: Ο στρατός μας είναι έτοιμος να απαντήσει

Νέες απειλές Ακάρ για τις γεωτρήσεις: Ο στρατός μας είναι έτοιμος να απαντήσει

χουλουσί ακάρ

Ο Χουλουσί Ακάρ συνέχισε να στέλνει προειδοποιητικά μηνύματα, προς Αθήνα και Λευκωσία, αναφορικά με τις γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Η Τουρκία δεν θα κάνει συμβιβασμούς για την ισότητα και την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων, τόνισε ο υπουργός Αμυνας σε συνέντευξη στο TRT. Τις προηγούμενες ημέρες είχε κλιμακώσει τη ρητορική του, με δηλώσεις από τα Κατεχόμενα. «Η Κύπρος είναι ένας εθνικός σκοπός για εμάς. Η Τουρκία έχει κοινή μοίρα με τους Τουρκοκυπρίους», τόνισε ο Ακάρ και συνέχισε: «Θα συνεχίσουμε να ασκούμε τα δικαιώματα και τα καθήκοντά μας. Κανείς δεν πρέπει να το αμφισβητεί αυτό. Εχουμε κάνει αυτό που πρέπει και αν χρειαστεί θα το ξανακάνουμε. Θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό των Τουρκοκυπρίων».

«Κανείς να μη δοκιμάσει τη δύναμή μας», επανέλαβε ο Ακάρ, που διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για απειλή, αλλά για δήλωση ετοιμότητας της Τουρκίας, αν ξαναπροκύψει ανάγκη στην Κύπρο.

Ακάρ: Δεν θα επιτραπεί κανένα τετελεσμένο
Οποιαδήποτε απόφαση ή λύση που αποκλείει την Τουρκία ή τους Τουρκοκύπριους δεν θα είναι βιώσιμη, υπογράμμισε ο Ακάρ, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες έκανε αντίστοιχες δηλώσεις μέχρι και από τη φρεγάτα που συνοδεύει το τουρκικό γεωτρύπανο «Γιαβούζ». Ο Ακάρ σημείωσε ότι η Τουρκία είναι μία από τις εγγυήτριες χώρες και πως έχει σημαντικά δικαιώματα και ευθύνες. «Δεν θα επιτραπεί κανένα τετελεσμένο», τόνισε και προειδοποίησε να μην γίνουν μονομερείς κινήσεις.

«Αν γίνουν βήματα μονομερώς, όλοι θα πρέπει να ξέρουν ότι η Τουρκία και ο στρατός της είναι έτοιμοι», ανέφερε χαρακτηριστικά. Κατά τα άλλα, τόνισε τη σημασία της επίλυσης των προβλημάτων σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, αλλά και της διατήρησης σχέσεων καλής γειτονίας. Ως παράδειγμα έφερε τις συναντήσεις αντιπροσωπειών της Τουρκίας και της Ελλάδας. «Υποστηρίζουμε τη συνέχιση αυτών των συναντήσεων. Για το Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο είμαστε υπέρ της συζήτησης των θεμάτων», δήλωσε ο Ακάρ.

Διαβάστε επίσης. . .

Σεισμός σημειώθηκε στις 3:18 τα ξημερώματα της Κυριακής στην Αλβανία. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο ο...
Οι δύτες που έχουν σταλεί στην περιοχή του ηφαιστείου του νησιού Γουάιτ της Νέας Ζηλανδίας δεν βρήκαν τα πτώματα των...
Οι αρχές της Βολιβίας θα εκδώσουν τις ερχόμενες μέρες ένα ένταλμα σύλληψης ενάντια στον πρώην πρόεδρο της χώρας Έβο...