Κόσμος

Νέες αεροπορικές επιδρομές στη Συρία

la-afp-getty-syria-conflict-anniversary-files3-j-201403271443277080.jpg

Η συριακή πολεμική αεροπορία πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές στην ανατολική Γούτα, μία ημέρα αφότου ανακοίνωσε τον τερματισμό των μαχών σε «περιοχές» αυτού του προπυργίου των ανταρτών κοντά στη Δαμασκό, ανέφερε μη κυβερνητική οργάνωση.
Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, «η πολεμική αεροπορία του καθεστώτος έπληξε έξι φορές περιφερειακούς τομείς της πόλης Άιν Τάρμα και δύο φορές το κέντρο και την περιφέρεια της πόλης Ντούμα».
Το Παρατηρητήριο, το οποίο έχει την έδρα του στη Μεγάλη Βρετανία και στηρίζεται σε μεγάλο δίκτυο πηγών στη Συρία,δεν έκανε λόγο για θύματα.
Τα φιλοκυβερνητικά στρατεύματα βρίσκονται αντιμέτωπα εδώ και πολλές εβδομάδες με τους αντάρτες κοντά στην Άιν Τάρμα, η οποία συνδέει την ανατολική Γούτα με τη συνοικία Τζόμπαρ της συριακής πρωτεύουσας, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο των εξεγερμένων.
Βομβαρδισμοί έπληξαν επίσης την περιφέρεια της πόλης Τζίσριν, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.
Το Σάββατο, η Ρωσία, σύμμαχος του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Άσαντ, ανακοίνωσε την επίτευξη συμφωνίας εκεχειρίας με μετριοπαθείς ομάδες ανταρτών στην ανατολική Γούτα, περιοχή που πολιορκείται και βομβαρδίζεται τακτικά εδώ και τέσσερα χρόνια από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Κόσμος

Ελπιδοφορος: Εξέφρασε ευγνωμοσύνη «για την εκτίμηση Μπάιντεν στην Ορθόδοξη Εκκλησία»

ελπιδοφόρος

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος μοιράστηκε τις θερμές ευχές για το Πάσχα που απηύθυνε με δήλωσή του προς όλους τους φίλους της Ορθόδοξης Χριστιανικής Κοινότητας ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Τζόζεφ Μπάιντεν, με την Πρώτη Κυρία, Τζιλ.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος χαρακτήρισε τον χαιρετισμό του Αμερικανού Προέδρου ως ένα μήνυμα που αντανακλά την κοινή ελπίδα όλων των ανθρώπων για τον θρίαμβο του φωτός απέναντι στο σκοτάδι. Εξέφρασε, μάλιστα, την ευγνωμοσύνη του προς τον Τζόζεφ Μπάιντεν για τις αξίες της πίστης που ενστερνίζεται και για την εκτίμησή του στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τη σύσταση των «Γερουσιαστών για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό», ανακοίνωσε ο Ελπιδοφόρος

Εμβόλια: Διχασμένοι οι ηγέτες της ΕΕ για την άρση της πατέντας

Σύνοδος Κορυφής: Πολωνία και Ουγγαρία αντιτάχθηκαν στη χρήση του όρου «ισότητα των φύλων»