Κόσμος

Μετάλλαξη κορωνοϊού: Η Γαλλία αποκαθιστά τη σύνδεση με τη Βρετανία

Γαλλία - Lockdown

Σε αποκατάσταση των συνδέσεων με το Ηνωμένο Βασίλειο (συμπεριλαμβανομένων των πορθμείων και των σιδηροδρόμων) θα προχωρήσει η Γαλλία για τους οδηγούς που φέρουν αρνητικά τεστ Covid και για τους υπηκόους της, σύμφωνα με αναφορές σε τοπικά μέσα.

Οι συνδέσεις των φέρι με τη Γαλλία και οι σιδηροδρομικές υπηρεσίες εμπορευμάτων «πάγωσαν» την Κυριακή, καθώς η εξάπλωση του νέου στελέχους του κορωνοϊού, προκάλεσε ανησυχίες σχετικά με την πιθανότητα εξάπλωσής του σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, η γαλλική κυβέρνηση αναμένεται να απαιτήσει αρνητικά τεστ για τους οδηγούς φορτηγών, προκειμένου να τους επιτρέπεται να ταξιδεύουν με συνοδευτικό φορτίο από το Ηνωμένο Βασίλειο. Το ασυνόδευτο φορτίο παραμένει ανεπηρέαστο.

Σύμφωνα με μια δήλωση της Κομισιόν νωρίτερα σήμερα, «οι απαγορεύσεις σε πτήσεις και σιδηροδρόμους θα πρέπει να αρθούνδεδομένης της ανάγκης να διασφαλιστούν ουσιαστικά ταξίδια και να αποφευχθούν διακοπές της αλυσίδας εφοδιασμού».

Ειδήσεις σήμερα

Pfizer Hellas - Κορωνοϊός: «Ορόσημο η έγκριση του εμβολίου στην μάχη κατά του ιού»

Βρετανία - κορωνοϊός: Πιθανό lockdown σε όλη τη χώρα

Κορωνοϊός: Άνοιξε η πλατφόρμα emvolio.gov.gr

Πολιτικό Παρασκήνιο

Κορωνοϊός - ΝΔ: Διέγραψε δύο κομματικά στελέχη - Εκαναν εμβόλιο πριν τη σειρά τους

Νέα Δημοκρατία

Η Νέα Δημοκρατία διέγραψε δύο κομματικά στελέχη της Θεσσαλονίκης καθώς έκαναν εμβόλιο για τον κορωνοϊό πριν τη σειρά τους.

Συγκεκριμένα, «με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Γιώργου Στεργίου αναστέλλεται η κομματική ιδιότητα των Δήμητρας Ακριτίδου και Δρόσου Τσαβλή καθώς και των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτήν».

Τις παραιτήσεις τους από το δήμο Θεσσαλονίκης, είχε ζητήσει νωρίτερα ο Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ο κ. Ζέρβας, μέσω ανακοίνωσης, ευχαρίστησε την αντιδήμαρχο κ. Ακριτίδου και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Τσαβλή για την έως τώρα προσφορά τους, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως «λόγοι ηθικής τάξης δεν επιτρέπουν την παραμονή τους στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης».

Σύμφωνα με πληροφορίες, του ΑΠΕ, από τον δήμο, οι παραιτήσεις ζητήθηκαν ύστερα από καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για παρατυπίες στη διαδικασία εμβολιασμού σε δύο Ιδρύματα της Θεσσαλονίκης.

Ειδήσεις σήμερα 

Λιγνάδης: Γιατί ανακρίτρια και εισαγγελέας είπαν «όχι» στο βραχιολάκι

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/βάθμιας: Αφήνουν χιλιάδες μαθητές χωρίς σχολικά γεύματα

Παπαευαγγέλου: ανησυχία για τις μεταλλάξεις και τις νέες εστίες κορωνοϊού (Βίντεο)