Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ

Μελέτη-σοκ στη Γαλλία: Πάνω από 800 γέφυρες μπορεί να καταρρεύσουν αν δεν συντηρηθούν

millau_viaduct.jpg
 clock 18:07 | 19/08/2018
writer icon newsroom ekriti.gr
Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Περίπου το ένα τρίτο των 12.000 γεφυρών που συντηρούνται με κεντρικούς δημόσιους πόρους χρειάζονται επισκευές, σύμφωνα με έκθεση που ζήτησε η κυβέρνηση Μακρόν.
Περίπου 840 γέφυρες στην Γαλλία κινδυνεύουν με κατάρρευση τα επόμενα χρόνια εάν οι κρατικές δαπάνες για την συντήρησή τους παραμένουν στα σημερινά επίπεδα, σύμφωνα με μελέτη που ζήτησε η κυβέρνηση και δημοσιεύει η εφημερίδα Journal du Dimanche.

Οι συντάκτες της έκθεσης εκτιμούν ότι περίπου το ένα τρίτο των 12.000 γεφυρών που συντηρούνται με πόρους από τον κεντρικό προϋπολογισμό χρειάζονται επισκευές.
Η μελέτη δεν καλύπτει τις χιλιάδες γέφυρες που έχουν παραχωρηθεί προς εκμετάλλευση σε ιδιωτικές εταιρείες ή συντηρούνται από υπηρεσίες της τοπικής αυτοδιοίκησης – όπου οι προϋπολογισμοί για δημόσια έργα έχουν περικοπεί τα τελευταία χρόνια.

Το Παρίσι έχει ήδη δεσμευθεί πως θα αυξήσει τις δαπάνες για τις υποδομές.
Η τραγωδία στην Ιταλία που στοίχισε την ζωή σε 43 ανθρώπους κι έχει επαναφέρει στο προσκήνιο τους κινδύνους που πηγάζουν από την υπο-επένδυση σε μεγάλα έργα στην Ευρώπη.
Η κυβέρνηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν έχει προαναγγείλει πως θα καταθέσει νομοσχέδιο για τις υποδομές μετά το καλοκαίρι, ενώ η υπουργός Μεταφορών έχει δεσμευθεί για πρόγραμμα δαπανών ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ.

Πηγή: Σκάι
 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis