Κόσμος

Μέι σε Βρετανούς στρατιώτες στην Κύπρο: Είστε το επίκεντρο της στρατιωτικής μας δράσης

μει κυπρος.jpg

Το έργο που επιτελούν οι Βρετανικές Βάσεις στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού κράτους, εξήρε σήμερα η Βρετανίδα Πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, ευχαριστώντας την Κύπρο για τη στήριξη, καθώς, όπως σημείωσε, αποτελεί το επίκεντρο της βρετανικής στρατιωτικής δράσης στην περιοχή.
 
Όπως μεταδίδει η κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος» στην ηλεκτρονική της έκδοση, η  Τερέζα Μέι έφθασε χθες βράδυ στην Κύπρο και στη Βρετανική Βάση στο Ακρωτήρι, με Airbus της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας, συνοδευόμενη από δημοσιογράφους βρετανικών Μέσων Ενημέρωσης, ενώ μίλησε σε 200 περίπου στρατιώτες, γύρω στις 9 σήμερα το πρωί.
 
Εκφράζοντας τη χαρά της για την παρουσία της στην Κύπρο και στις Βρετανικές Βάσεις, είπε ένα «μεγάλο ευχαριστώ» εκ μέρους της Μεγάλης Βρετανίας προς το προσωπικό των Βάσεων "για όλα όσα κάνετε για να διατηρήσετε την ασφάλεια της χώρας μας και για το έργο σας στη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας σε αυτήν την  περιοχή".

Απευθυνόμενη στους στρατιώτες, η Βρετανίδα Πρωθυπουργός είπε πως, ειδικότερα αυτές τις μέρες των Χριστουγέννων, «πρέπει να γνωρίζετε πόσο ζωτικό είναι το έργο σας και πόσο εκτιμούμε τις θυσίες που εσείς και οι οικογένειες σας κάνετε, υπηρετώντας την πατρίδα σας».
 
Υπογράμμισε ακόμη πως «εδώ στην Κύπρο, είστε στο επίκεντρο της στρατιωτικής μας δράσης στην περιοχή», υποδεικνύοντας ότι από εδώ έχουν γίνει 1600 αεροπορικές επιθέσεις εναντίον στόχων του ISIS και υποστηρίχτηκαν 1450  στρατιώτες και άλλο προσωπικό "που εργάζεται με τους συμμάχους και τους συνεταίρους μας στην Ιορδανία και το Ιράκ, στη μάχη κατά του ISIS και της αποτροπής επανεμφάνισης του".
 
Η δράση αυτή, όπως υπογράμμισε, φαίνεται μέσα από τα σημερινά αποτελέσματα, καθώς τρία χρόνια από την κήρυξη του "χαλιφάτου" από τον ISIS, στο Ιράκ και τη Συρία, "ενός καταφυγίου για διενέργεια βάρβαρων πράξεων και σχεδιασμού δολοφονιών στους δρόμους μας", το ούτω καλούμενο χαλιφάτο έχει συντριβεί και πλέον δεν κατέχει σημαντικές περιοχές στο Ιράκ και τη Συρία.

Θα πρέπει να είστε περήφανοι γι' αυτό το επίτευγμα, είπε η Τερέζα Μέι στο στρατιωτικό προσωπικό των Βάσεων, τονίζοντας την ίδια ώρα ότι η προσπάθεια συνεχίζεται για αντιμετώπιση της απειλής που υπάρχει στην περιοχή, με επικέντρωση στην εκπαίδευση 60 χιλιάδων ανδρών των Ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας.
 
"Επίσης, από εδώ στην Κύπρο, στηρίζετε τις προσπάθειές μας για την ευρύτερη σταθερότητα των συμμάχων μας στη Μέση Ανατολή", είπε και πρόσθεσε πως "αυτό περιλαμβάνει την επέκταση της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης στην Ιορδανία, την οποία επισκέφθηκα με τον Βασιλιά Αμπντάλλα τον Απρίλιο και για την οποία συζήτησα μαζί του ξανά, όταν βρέθηκαν στο Αμάν τον περασμένο μήνα".
 
Η Βρετανίδα Πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη πως  οι συγκρούσεις και οι εντάσεις που πυροδοτούν την αστάθεια στη Μέση Ανατολή, δεν απειλούν μόνο την ασφάλεια της συγκεκριμένης περιοχής αλλά ολόκληρης της διεθνούς τάξης, από την οποίαν εξαρτάται η παγκόσμια ασφάλεια και ευημερία.

Κόσμος

ΗΠΑ : Συναγερμός στο Καπιτώλιο – Πληροφορίες ότι ετοιμάζεται νέα εισβολή

καπιτωλιο

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι αμερικανικές αρχές εκ νέου, καθώς υπάρχουν πληροφορίες για νέα εισβολή στο Καπιτώλιο από ομάδες πολιτοφυλακής.

Όπως μεταδίδει το αμερικανικό δίκτο CNBC, το αμερικανικό αστυνομικό τμήμα του Καπιτωλίου έχει πληροφορίες που δείχνουν πιθανή συνωμοσία για «παραβίαση του Καπιτωλίου από άγνωστη ομάδα πολιτοφυλακών» την Πέμπτη.

Η δήλωση της Αστυνομίας αναφέρει ότι συνεργάζεται με τις τοπικές, πολιτειακές και ομοσπονδιακές υπηρεσίες «για να σταματήσει οποιεσδήποτε απειλές για το Καπιτώλιο», σημειώνοντας: «Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τις πληροφορίες».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα 

Δανία σε Σύρους πρόσφυγες: Επιστρέψτε στην πατρίδα σας, είστε ασφαλείς

Κορωνοϊός: Tι είναι το «βραχιολάκι» καραντίνας

Τουρκία: Δολοφονίες γυναικών κουκουλώνονται και «βαφτίζονται» αυτοκτονίες