Κόσμος

Κύπρος: Χαιρετίζει η Λευκωσία το ψήφισμα για την Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ

κατεχόμενα κύπρος

Η Κυπριακή Κυβέρνηση με ανακοίνωση του υπουργείου εξωτερικών καλωσορίζει την υιοθέτηση του ψηφίσματος ανανέωσης της εντολής της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο (UNFICYP) μέχρι τις 31 Ιουλίου 2018. 

Ως αναφέρεται στο ψήφισμα, η Λευκωσία συμφωνεί με τη διατήρηση της Ειρηνευτικής Δύναμης, καθότι η παρουσία της - ενόσω συνεχίζεται η τουρκική στρατιωτική κατοχή κι εν τη απουσία συνολικής διευθέτησης του κυπριακού προβλήματος - αποτελεί σημαντική παράμετρο ασφάλειας και σταθερότητας στο νησί. 

Ιδιαίτερα σημαντική κατά το υπ. Εξωτερικών της Κύπρου,  κρίνεται η επαναβεβαίωση των περί Κύπρου ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας, η προτροπή προς όλους τους εμπλεκομένους να ανανεώσουν τη δέσμευση και την πολιτική τους βούληση σε μία διευθέτηση υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και η έκκληση για αποφυγή αρνητικής ρητορικής.   Εντός του ιδίου πλαισίου, το Συμβούλιο Ασφαλείας εκφράζει την πλήρη στήριξή του προς τον Γενικό Γραμματέα ώστε οι καλές του Υπηρεσίες να παραμείνουν διαθέσιμες στους εμπλεκομένους. 

Τέλος, καλωσορίζεται η διατήρηση της διαχρονικής αναφοράς του ψηφίσματος για την ανάγκη στήριξης του έργου της ΔΕΑ, όπως και η έκκληση προς την τουρκική πλευρά για αποκατάσταση του status quo στα Στροβίλια.

Κόσμος

Σκοτώθηκε ενώ πήγαινε στον γάμο της με ελικόπτερο (βίντεο)

νύφη - τραγωδία

Νύφη σκοτώθηκε λεπτά πριν από τον γάμο της, όταν το ελικόπτερο που τη μετέφερε στην εκκλησία συνετρίβη. Η νύφη ήθελε να κάνει έκπληξη στον γαμπρό και να φθάσει στον γάμο της με ελικόπτερο.

Στο δυστύχημα, που συνέβη πέρυσι τον Δεκέμβριο, σκοτώθηκαν εκτός από τη νύφη, ο αδελφός της, ο πιλότος και μία φωτογράφος που ήταν έξι μηνών έγκυος. Η τραγωδία συνέβη στο Σάο Πάολο στη Βραζιλία. Ο 32χρονος γαμπρός, Udirley Damasceno, περίμενε στο ιερό αγνοώντας τόσο το σχέδιο της αγαπημένης του να φτάσει με ελικόπτερο όσο και το δυστύχημα που κόστισε τη ζωή της.

Άκουσαν ότι συνετρίβη αεροπλάνο κοντά, αλλά κανείς δεν φαντάστηκε ότι το περιστατικό συνδεόταν με τη νύφη που είχε καθυστερήσει να έρθει. Ήταν λίγο αργότερα που ο ιερέας ενημέρωσε τον γαμπρό και εκείνος υπέστη σοκ. Στον γάμο παρευρίσκονταν περίπου 300 καλεσμένοι αλλά μόνο έξι από αυτούς γνώριζαν για την έκπληξη.

Το ελικόπτερο είχε άδεια πτήσης έως την 1η Φεβρουαρίου 2017. Συνετρίβη μόλις ένα μίλι από το σημείο όπου θα γινόταν το μυστήριο, σε δασώδη περιοχή κοντά στον κεντρικό δρόμο. Η πτήση θα διαρκούσε περίπου δεκαπέντε λεπτά.

Ο πιλότος ονομαζόταν Peterson Pinheiro και ο αδελφός της νύφης, Silvano Nascimento da Silva. Η έγκυος φωτογράφος ήταν η Nayla Cristina Neves.

H Rosemere do Nascimento Silva είχε παιδικό όνειρο να φτάσει στην εκκλησία με ελικόπτερο. Όπως είχε δηλώσει ο διοργανωτής του γάμου, Carlos Eduardo Batista, στο Globo την εποχή της τραγωδίας “όλες οι νύφες έχουν ένα όνειρο και το δικό της ήταν να έρθει στον ναό με ελικόπτερο χωρίς κανείς να το γνωρίζει”.

Κατάλαβε ότι κάτι συμβαίνει όταν το ελικόπτερο δεν προσγειώθηκε σε κοντινό γήπεδο ποδοσφαίρου όπως ήταν το σχέδιο. Έκανε μία τηλεφωνική κλήση όπου τον ενημέρωσαν ότι είχε απογειωθεί όπως ήταν προγραμματισμένο.

Οι ντετέκτιβ διερευνούν αν το ελικόπτερο χτύπησε σε δέντρο. Το βιντεοληπτικό υλικό δόθηκε στη δημοσιότητα ως μέρος της έρευνας για την τραγωδία, ενώ οι αρμόδιοι θεωρούν πως στο βίντεο καταγράφονται πιθανά λάθη του πιλότου τα τελευταία λεπτά της πτήσης.

 

 

 

Διαβάστε επίσης:

Αίγυπτος: Απαγορεύει την είσοδο στους μη εμβολιασμένους δημοσίους υπαλλήλους

Κίνα: Σκότωσε δύο γείτονές του και αναζητείται – Κι όμως, εκατομμύρια πολίτες τον υποστηρίζουν

 

ESPA BANNER