Κόσμος

Κορωνοϊός - Βρετανία: «Μαύρο» ρεκόρ με 1.325 νέους θανάτους

 Βρετανία, COVID-19

Κάθε προηγούμενο - αρνητικό - ρεκόρ έσπασε ο αριθμός καθημερινών θανάτων λόγω Covid στη Βρετανία το τελευταίο 24ωρο, καθώς 1.325 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, στον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό από την έναρξη της πανδημίας.

Αυτό είναι 101 θάνατοι περισσότεροι από το προηγούμενο «μαύρο» ρεκόρ σε εθνικό επίπεδο, των 1.224 στις 21 Απριλίου, κατά τη διάρκεια της κορύφωσης του πρώτου lockdown.

Τα κρούσματα αυξήθηκαν επίσης κατά 68.053 τις προηγούμενες 24 ώρες.

Οι θάνατοι καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες σε όλα τα περιβάλλοντα, συμπεριλαμβανομένων των νοσοκομείων, των οίκων ευγηρίας και της ευρύτερης κοινότητας. Συνολικά 1.162 έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό την Πέμπτη.

Τα ποσοστά μόλυνσης Covid-19 ξεπερνούν σταθερά τις 50.000 καθημερινά το τελευταίο διάστημα, καθώς ένα νέο και πιο μολυσματικό μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Moderna: Η Βρετανία δίνει έγκριση στο εμβόλιο για τον κορωνοϊό

ΕΕ: Τηλεδιάσκεψη των ηγετών για τον κορωνοϊό

Εμβόλιο Pfizer: Η Κομισιόν εξασφάλισε επιπλέον 300 εκατ. δόσεις

Πολιτικό Παρασκήνιο

Κορωνοϊός-Χαρδαλιάς για θανάτους: «Κρατήστε τις κατάρες»- Η οργισμένη ανάρτηση στα social media

νίκος χαρδαλιάς

Με μια οργισμένη ανάρτηση στα social media ο Νίκος Χαρδαλιάς στράφηκε εναντίον όσων αμφισβητούν τους κυβερνητικούς χειρισμούς για την πανδημία του κορoνοϊού. Μάλιστα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας δημοσίευσε και έναν πίνακα με τους με τους θανάτους που έχουν καταγραφεί σε χώρες της ΕΕ.

«Κρατήστε κάποιοι τα αναθέματα, τις κατάρες, τις παράλογες και μικροπολιτικές απορίες και εξυπνακίστικες αναλύσεις. Και μην αναρωτιέστε γιατί το ένα, γιατί το άλλο. Κάθε μέτρο, κάθε απόφαση έχει ένα μόνο κριτήριο, την ανθρώπινη ζωή. Και όλες οι απαντήσεις είναι στον παρακάτω πίνακα», έγραψε ο Νίκος Χαρδαλιάς. 

 

 

Στην ανάρτησή του στο twitter, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας αναδημοσίευσε έναν πίνακα του Γιώργου Κύρτσου με τους θανάτους σε χώρες της ΕΕ ανά εκατομμύριο κατοίκους, ύστερα από 1 χρόνο πανδημίας.

Ειδήσεις σήμερα 

Κορωνοϊός: Το Ισραήλ θα εμβολιάσει Παλαιστίνιους εργάτες

Θεσσαλονίκη - Κορωνοϊός: Πορεία διαμαρτυρίας κατά του lockdown - Βίντεο

Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος - πανδημία : "Είμαστε ακόμη μακριά από το τέλος"