Κόσμος

Moderna: Η Βρετανία δίνει έγκριση στο εμβόλιο για τον κορωνοϊό

moderna

«Πράσινο φως» στο εμβόλιο της Moderna κατά του κορωνοϊού άναψαν οι αρμόδιες βρετανικές αρχές.

Το εμβόλιο, που λειτουργεί παρόμοια με αυτό της Pfizer έχει εμφανίσει αποτελεσματικότητα 94% και είναι το τρίτο κατά του κορωνοϊού που εγκρίνεται για χορήγηση στη Βρετανία.

Η βρετανική κυβέρνηση έχει παραγγείλει 7 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου, ενώ αναμένεται ότι θα προβεί σε παραγγελία άλλων 10 εκατομμυρίων. Ωστόσο, θεωρείται απίθανο ότι η διανομή θα ξεκινήσει πριν τον Μάρτιο.

Το εμβόλιο θεωρείται ότι πλεονεκτεί έναντι αυτού της Pfizer, καθώς για τη συντήρησή του απαιτούνται θερμοκρασίες μεταξύ -25 και -15 βαθμούς Κελσίου. Η έγκριση των βρετανικών αρχών έρχεται δύο ημέρες μετά το «πράσινο φως» του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, περίπου 1,5 εκατομμύρια πολίτες στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν εμβολιαστεί, με τα εμβόλια των Pfizer/BioNTech και της AstraZeneca. Στόχος είναι ο εμβολιασμός 15 εκατομμυρίων ατόμων μέχρι τον Φεβρουάριο, με τη βοήθεια και του στρατού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός: Το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech αποτελεσματικό κατά της νέας μετάλλαξης

Κρήτη - κορωνοϊός: Νέοι εμβολιασμοί υγειονομικών σε 6 νοσοκομεία του νησιού

Κορωνοϊός: Εμβόλιο «τσιρότο» θα παρακολουθεί τις αντιδράσεις του οργανισμού

Πολιτικό Παρασκήνιο

Κορωνοϊός-Χαρδαλιάς για θανάτους: «Κρατήστε τις κατάρες»- Η οργισμένη ανάρτηση στα social media

νίκος χαρδαλιάς

Με μια οργισμένη ανάρτηση στα social media ο Νίκος Χαρδαλιάς στράφηκε εναντίον όσων αμφισβητούν τους κυβερνητικούς χειρισμούς για την πανδημία του κορoνοϊού. Μάλιστα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας δημοσίευσε και έναν πίνακα με τους με τους θανάτους που έχουν καταγραφεί σε χώρες της ΕΕ.

«Κρατήστε κάποιοι τα αναθέματα, τις κατάρες, τις παράλογες και μικροπολιτικές απορίες και εξυπνακίστικες αναλύσεις. Και μην αναρωτιέστε γιατί το ένα, γιατί το άλλο. Κάθε μέτρο, κάθε απόφαση έχει ένα μόνο κριτήριο, την ανθρώπινη ζωή. Και όλες οι απαντήσεις είναι στον παρακάτω πίνακα», έγραψε ο Νίκος Χαρδαλιάς. 

 

 

Στην ανάρτησή του στο twitter, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας αναδημοσίευσε έναν πίνακα του Γιώργου Κύρτσου με τους θανάτους σε χώρες της ΕΕ ανά εκατομμύριο κατοίκους, ύστερα από 1 χρόνο πανδημίας.

Ειδήσεις σήμερα 

Κορωνοϊός: Το Ισραήλ θα εμβολιάσει Παλαιστίνιους εργάτες

Θεσσαλονίκη - Κορωνοϊός: Πορεία διαμαρτυρίας κατά του lockdown - Βίντεο

Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος - πανδημία : "Είμαστε ακόμη μακριά από το τέλος"