Κόσμος

Κορωνοϊός στην Κύπρο: 31 νέα κρούσματα σήμερα - Συγκρατημένη αισιοδοξία

Κύπρος κορωνοϊός

Άλλα 31 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού από σύνολο 819 εργαστηριακών διαγνώσεων, ανακοίνωσαν την Παρασκευή οι κυπριακές αρχές.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 15 άτομα που εντοπίστηκαν μέσω ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων περιστατικών, άτομο με ταξιδιωτικό ιστορικό και 15 άτομα των οποίων το ιστορικό διερευνάται.

Με βάση και τα σημερινά στοιχεία, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 595 περιλαμβανομένων των δέκα, που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις.

Όπως σημειωνεται από το κυπριακό υπουργείο Υγείας, ο αριθμός των 31 κρουσμάτων είναι μεγάλος και αυτό θα πρέπει να κρατήσει τους πάντες σε εγρήγορση. Συνολικά έγιναν 16308 εργαστηριακές αναλύσεις μέχρι στιγμής ενώ 58 άτομα που νοσηλεύτηκαν με κορωνοϊό έχουν αποθεραπευτεί.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται 28 άτομα ενώ δόθηκαν και πέντε εξιτήρια σήμερα.

Συνολικά σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται 11 άτομα. Η κατάσταση τους είναι κρίσιμη αλλά σταθερή.

Κόσμος

Φάουτσι: Ορισμένοι Αμερικανοί ενδέχεται να χρειαστούν αναμνηστική δόση εμβολίων

φάουτσι

Ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος στις ΗΠΑ  Άντονι Φάουτσι δήλωσε σήμερα πως οι Αμερικανοί, που είναι ανοσοκατασταλμένοι, ενδέχεται να χρειαστούν αναμνηστική δόση εμβολίων κατά της Covid-19.

«Εκείνοι που είναι μεταμοσχευμένοι ασθενείς, που λαμβάνουν χημειοθεραπεία κατά του καρκίνου, που πάσχουν από αυτοάνοσες παθήσεις, που λαμβάνουν ανοσοκατασταλτικά σχήματα, αυτά είναι τα άτομα, τα οποία, εάν υπάρξει αναμνηστική τρίτη δόση, κάτι που θα μπορούσε πιθανόν να συμβεί, θα βρίσκονται μεταξύ των πρώτων στις ευπαθείς ομάδες», επισήμανε ο Φάουτσι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Επικαλούμενος πρόσφατες μελέτες, οι οποίες δείχνουν πως θα μπορούσε να υπάρξει εξασθενημένη ανοσία μεταξύ των εμβολιασμένων, ο Φάουτσι είπε οι Αμερικανοί υγειονομικοί αξιωματούχοι επανεξετάζουν τα στοιχεία για να καθορίσουν πότε πιθανόν θα χρειαστούν αναμνηστικές δόσεις.

«Πρόκειται για μια δυναμική κατάσταση. Για μια εργασία σε εξέλιξη, εξελίσσεται όπως σε πολλές άλλες πτυχές της πανδημίας», τόνισε ο Φάουτσι, ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Μολυσματικών Ασθενειών των ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης:

Τυνησία - Covid-19: Διαδηλώσεις εν μέσω της αύξησης των κρουσμάτων

Βρετανία-Covid-19: Συγγνώμη του Βρετανού υπουργού Υγείας έπειτα από ένα "ατυχές" tweet