Κόσμος

Κορωνοϊός: Πρώτος θάνατος εργαζομένου στην μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής γαντιών μιας χρήσης

κορωνοϊός μάσκα γάντια

Η εταιρεία Top Glove Corp, παραγωγής γαντιών ανακοίνωσε σήμερα ότι ένας από τους εργαζομένους της που έπασχε από κορωνοϊό υπέκυψε.

Πρόκειται για τον πρώτο θάνατο αφότου άρχισε να εξαπλώνεται ο νέος κορωνοϊός σε εργοστάσια και κοιτώνες των υπαλλήλων της. Η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ιατρικών γαντιών μιας χρήσης στον κόσμο επιβεβαίωσε με μήνυμα που έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι ο εργαζόμενος, μετανάστης από το Νεπάλ, πέθανε το Σάββατο.

Δούλευε σε βιομηχανική εγκατάσταση στην Κλανγκ, 40 χιλιόμετρα δυτικά από την πρωτεύουσα Κουάλα Λουμπούρ, για πάνω από δύο χρόνια, σύμφωνα με την Top Glove. Το ξέσπασμα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας — πάνω από 5.000 εργαζόμενοί της έχει επιβεβαιωθεί πως προσβλήθηκαν — οδήγησε στη δημιουργία της μεγαλύτερης συρροής στη Μαλαισία.

Η εταιρεία ανέφερε ότι τα πρώτα κρούσματα εντοπίστηκαν στις αρχές Νοεμβρίου, όταν εργαζόμενοί της υποβλήθηκαν όπως ήταν υποχρεωμένοι σε τεστ διότι ήθελαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις για να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων αυξανόταν ραγδαία, η κυβέρνηση επέβαλε αυστηρούς περιορισμούς στην κίνηση τον περασμένο μήνα και διέταξε την εταιρεία να κλείσει όλες τις εγκαταστάσεις όπου έχουν επιβεβαιωθεί κρούσματα κατά στάδια τον περασμένο μήνα, ώστε να γίνουν έλεγχοι και οι άνθρωποι που έχουν προσβληθεί να τεθούν σε καραντίνα.

Εργαζόμενοι της εταιρείας είπαν ότι ήταν αδύνατο να τηρείται ο κανόνας της κοινωνικής απόστασης στις εγκαταστάσεις και ότι παραβιαζόταν συνεχώς. Οι συνθήκες στους κοιτώνες επίσης δεν επέτρεπαν την τήρηση των συστάσεων, συχνά με 20 ανθρώπους σε κάθε θάλαμο. Παρά την κρίση, την περασμένη εβδομάδα, η διοίκηση της εταιρείας ενημέρωσε τους μετόχους ότι το 94% των εργαζομένων μπορεί πλέον να επιστρέψει στη δουλειά.

Ειδήσεις σήμερα

Κρήτη - κορωνοϊός: Τι δείχνουν οι τελευταίες αναλύσεις στα αστικά λύματα

Βατόπουλος: Χριστούγεννα με μάσκες και αποστάσεις

Σύψας - κορωνοϊός: Αν επιστρέψουμε σε υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων θα ξαναγίνει lockdown

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Λαμπρινός για την παράταση του lockdown: Ο κίνδυνος παραμένει μεγάλος

βασίλης λαμπρινός

Έκκληση στους Ηρακλειώτες για την τήρηση των μέτρων, έκανε με δήλωσή του, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, με αφορμή παράτασή τους στον Δήμο και την επέκτασή τους στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες, ο κ. Λαμπρινός επικοινώνησε με τον Νίκο Χαρδαλιά, λίγε ώρες πριν τις επίσημες ανακοινώσεις, και ο δεύτερος δεν έκρυψε την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων και κυρίως για το αυξημένο ιικό φορτίο στα λύματα.

Το μήνυμα του Δημάρχου Ηρακλείου:

"Η διατήρηση για τον Δήμο Ηρακλείου, καθώς και η επέκταση στην Περιφερειακή Ενότητα, του χαρακτηρισμού του «κόκκινου» σε βαθμό επικινδυνότητας όσον αφορά στη διασπορά του COVID-19, είναι στοιχείο χαρακτηριστικό της σοβαρότητας της κατάστασης όπως έχει διαμορφωθεί.

Ο κίνδυνος παραμένει μεγάλος.

Για μια ακόμη φορά, κάνω έκκληση στους συμπολίτες και τους ζητώ την σχολαστική τήρηση των μέτρων που προβλέπονται. Είναι ο μόνος τρόπος για να ανακόψουμε την υπερμετάδοση του ιού που συνεχίζει να απειλεί την υγεία όλων μας."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΑΓΝΗ - κορωνοϊός: Στο ...περίμενε καρκινοπαθείς λόγω μη διαθεσιμότητας στις ΜΕΘ

Κρήτη: Συλλήψεις για την επίθεση στο γραφείο του Αυγενάκη - Συνθήματα και στη ΝΟΔΕ Χανίων

Der Spiegel: Ερντογάν και Τραμπ πίσω από μεγάλο τραπεζικό σκάνδαλο στην Τουρκία