Κόσμος

Κορωνοϊός: Πρώτο κρούσμα και στην Υεμένη 

κορωνοϊός Αφρική

Ανθρωπιστικές οργανώσεις και ο ΟΗΕ έχουν προειδοποιήσεις ότι αν η πανδημία εξαπλωθεί στην Υεμένη οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές - Το σύστημα υγείας της χώρας έχει καταστραφεί εξαιτίας του πολέμου 

Οι υγειονομικές αρχές της εμπόλεμης Υεμένης ανακοίνωσαν το πρώτο κρούσμα μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό, στην επαρχία Χαντραμούτ (νότια), που ελέγχεται από τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση.

«Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα μόλυνσης από τον κορονοϊό καταγράφηκε στην επαρχία Χαντραμούτ», ενημέρωσε μέσω Twitter η κυβερνητική επιτροπή που συστήθηκε πρόσφατα για τη διαχείριση της κρίσης της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την επιτροπή, το πρόσωπο που έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση και του προσφέρονται ιατρικές φροντίδες. Δεν δόθηκαν περισσότερες διευκρινίσεις.

Ανθρωπιστικές οργανώσεις και ο ΟΗΕ έχουν προειδοποιήσει ότι εάν η πανδημία εξαπλωθεί στην Υεμένη — χώρα όπου το σύστημα υγείας έχει καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς, εξαιτίας του πολέμου που διαρκεί έξι χρόνια ανάμεσα στους σιίτες αντάρτες Χούθι και την διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση, η οποία υποστηρίζεται από μια συμμαχία αραβικών χωρών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, που ενεπλάκη στη σύρραξη το 2015 — οι συνέπειες πιθανόν θα είναι καταστροφικές.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Πως θα ταξιδεύουν οι επιβάτες από 12 έως 17 ετών προς τα νησιά

self test covid

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει στο επιβατικό κοινό την τροποποίηση της αεροπορικής οδηγίας για τις πτήσεις εσωτερικού από την ηπειρωτική χώρα προς νησιωτικούς προορισμούς.

Ειδικότερα για τους ανήλικους από 12 έως 17 ετών (γεννημένοι πριν την 1/7/2009) η υποχρέωση για επιβίβαση καλύπτεται και με βεβαίωση αρνητικού self test 24 ωρών. Τα παιδιά έως 12 ετών απαλλάσσονται όλων των υποχρεώσεων και μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς κανένα τεστ. 

Σε σχέση με την προϋπάρχουσα αεροπορική οδηγία πτήσεων εσωτερικού από την ηπειρωτική χώρα προς νησιωτικούς προορισμούς, που έχει διάρκεια και ισχύει έως την Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021, προστίθενται στις προϋποθέσεις για ταξίδια στην ηλικιακή κατηγορία 12-17 ετών και η δυνατότητα επιβίβασης με self test.

Όλες οι υπόλοιπες οδηγίες πτήσεων προς τα νησιά παραμένουν ως έχουν, σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της ΥΠΑ που εκδόθηκε στις 24/7/2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: Νέα "έκρηξη" με 356 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Ηράκλειο - κορωνοϊός: δεύτερος κύκλος εμβολιασμού από τις κινητές μονάδες

Εμβόλιο για τον κορωνοϊό: Pfizer και Moderna ξεκινούν τις κλινικές δοκιμές για παιδιά 5-11 ετών