Κόσμος

Κορωνοϊός - Κύπρος: Ανακοινώνει μερική χαλάρωση των μέτρων ο Αναστασιάδης

Νίκος Αναστασιάδης

Στις 8:30 το βράδυ ο Πρόεδρος της Κύπρου θα ανακοινώσει με διάγγελμά του την μερική χαλάρωση των μέτρων που ισχύουν για τον κορωνοϊό.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr θα διατηρηθούν αυστηροί περιορισμοί στη διακίνηση. Η άδεια κυκλοφορίας με sms δεν καταργείται, αλλά κάθε πολίτης θα δικαιούται αντί ενός, δύο sms την ημέρα. Επίσης η πλήρης απαγόρευση κυκλοφορίας που ισχύει από τις 9 το βράδυ ως τις 6 το πρωί, θα περιοριστεί κατά μία ώρα και η απαγόρευση θα ισχύει από τις 10 το βράδυ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι επαναλειτουργήσουν καταστήματα λιανικής πώλησης προϊόντων αλλά θα παραμείνουν κλειστά τα Malls και τα πολυκαταστήματα. Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε χώρους που κυκλοφορούν και εκυπηρετούνται πολλά άτομα.

Από την μεθεπόμενη Δευτέρα αναμένεται να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου και σταδιακά θα επανέλθουν στις τάξεις και οι μαθητές στις υπόλοιπες βαθμίδες της εκπαίδευσης. Θα λειτουργήσουν επίσης δημοτικά και νηπιαγωγεία, ώστε να μπορέσουν οι γονείς των μικρών παιδιών να επαναδραστηριοποιηθούν στις εργασίες τους.

Ο Ν. Αναστασιάδης αναμένεται να ανακοινώσει μέτρα επίσης για τον τουρισμό αλλά και για τον κατασκευαστικό τομέα.
 

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Κάμψη στην πορεία των εμβολιασμών (Βίντεο)

εμβολιασμός

Τις «χαμένες» εμβολιαστικά ημέρες του Αυγούστου επιχειρεί να καλύψει η κυβέρνηση με τις κινητές μονάδες που θα αναπτυχθούν σε όλη την Ελλάδα.

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από το Ηράκλειο το υπουργείο Υγείας έχει ήδη επικοινωνήσει με μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες σε Κρήτη, Ρόδο, Κω και Χαλκιδική, επιχειρώντας να δει εάν υπάρχει εμβολιαστικό ενδιαφέρον από εργαζόμενους, οι οποίοι αμέλησαν μέχρι σήμερα να κάνουν το εμβόλιο.

Όπου εκδηλωθεί η πρόθεση από αρκετούς εργαζόμενους, οι μονάδες θα βρίσκονται εκεί, με προσωπικό που θα «απελευθερωθεί» από τα εμβολιαστικά κέντρα, στα οποία παρατηρείται χαμηλό ενδιαφέρον τις τελευταίες ημέρες.

Δείτε εδώ αναλυτικά το σχετικό ρεπορτάζ:

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: 347 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Κορωνοϊός: 2.760 τα νέα κρούσματα - 17 θάνατοι - 172 οι διασωληνωμένοι

Self test - κορωνοϊός: Πρόστιμο σε εργαζόμενους που δεν δηλώνουν το αποτέλεσμα