Κόσμος

Κορωνοϊός - Ιταλία: Αυξάνονται διαρκώς τα νέα κρούσματα

Κρούσματα Ιταλία

Συνεχίζει να «ζορίζεται» το σύστημα υγείας της Ιταλίας, με τον αριθμό των κρούσματων κορωνοϊού να αυξάνεται και τους ασθενείς που καταλήγουν καθημερινά, να θυμίζουν τις «μαύρες» ημέρες του Μαρτίου και του Απριλίου.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή ανακοινώθηκαν 37.809 νέα κρούσματα, 3.000 και πλέον περισσότερα σε σύγκριαη με χθες (ήταν 34.505), ενώ ο αριθμός των νεκρών παρέμεινε στα ίδια, υψηλά επίπεδα με τα χθεσινά (446 έναντι 445). Συνολικά, οι νεκροί στην Ιταλία από την έναρξη της πανδημίας ανήλθαν σε 40.638. Παράλληλα, έγιναν 234.245 τεστ (περίπου 15.000 περισσότερα από τα χθεσινά), με την αναλογία θετικών/τεστ να βρίσκεται στο 16,14%.

Η περιφέρεια με τις περισσότερες μολύνσεις παραμένει η Λομβαρδία (9.934 νέες την Παρασκευή), ακολουθούμενη από το Πιεμόντε, την Καμπανία, το Βένετο, το Λάτσιο και την Τοσκάνη.

Οικονομία

Η Τράπεζα Πειραιώς συνεχίζει να στηρίζει τους πελάτες της που πλήττονται από την πανδημία

τράπεζα πειραιώς

Η Τράπεζα Πειραιώς συνεχίζει να στηρίζει τους πελάτες της που πλήττονται οικονομικά από την πανδημία, δίνοντας τη δυνατότητα σε δανειολήπτες των οποίων έληξαν οι αναστολές πληρωμών που δόθηκαν στο πλαίσιο των μέτρων λόγω Covid -19, να επανέλθουν σε κανονική αποπληρωμή των δανείων τους σε διάστημα 18 μηνών. Η επαναφορά γίνεται μέσω ειδικού προγράμματος μειωμένων καταβολών, σταδιακά αυξανόμενων (step up), ενώ η ένταξη στο πρόγραμμα διενεργείται εξ ολοκλήρου ηλεκτρονικά και με ασφάλεια, με τη χρήση ηλεκτρονικών υπογραφών.

Οι πληττόμενοι δανειολήπτες που βρίσκονται σε αναστολή πληρωμών, με την πάροδο του εννεαμήνου και τη λήξη των αναστολών, μπορούν να καταβάλλουν μέρος της δόσης τους για τους επόμενους 18 μήνες, και συγκεκριμένα το 50% αυτής για το σύνολο του 2021 και το 75% της δόσης για το πρώτο εξάμηνο του 2022. Έτσι, θα επανέλθουν στην αποπληρωμή του 100% της δόσης τους το δεύτερο εξάμηνο του 2022, με ισόχρονη επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου τους.

Οι δανειολήπτες μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, χωρίς επίσκεψη στο κατάστημα, με τηλεφωνική επικοινωνία με την Τράπεζα, ενώ, με νέα υπηρεσία που προσφέρει η Τράπεζα Πειραιώς, η διαδικασία μπορεί να ολοκληρώνεται και εξ αποστάσεως.

Ειδικότερα, το αίτημα αξιολογείται  μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, χωρίς να απαιτείται η κατάθεση πρόσθετων στοιχείων. Για τη διευκόλυνση των πελατών και την αποφυγή της φυσικής παρουσίας τους στο κατάστημα, η Τράπεζα Πειραιώς εγκαινιάζει την υπηρεσία υπογραφής συμβατικών εντύπων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Τα στοιχεία των πελατών καταχωρούνται μέσω e-mail και στη συνέχεια, η διαδικασία ολοκληρώνεται με ασφάλεια, με τη λήψη ηλεκτρονικών υπογραφών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χρέη: Ρύθμιση σε έως 240 δόσεις - Ποιους αφορά

Ανάσα για οφειλέτες: «Κλείδωσε»… κούρεμα χρέους και εξόφληση σε 20 χρόνια

Εφορία: Ρυθμίζονται οφειλές, φόροι εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ