Κόσμος

Κορωνοϊός - Γουχάν: "Κάλυψε" την καραντίνα και την καταδίκασαν σε 4 χρόνια φυλακή

Κάλυψε την καραντίνα στη Γουχάν και τη συνέλαβαν

Μόνο λίγες ώρες χρειάστηκε δικαστήριο στην Κίνα για να δικάσει και να καταδικάσει μια γυναίκα που ήθελε να γίνει… δημοσιογράφος και να καλύψει το lockdown στη Γουχάν.

Η 37χρονη Τζανγκ Ζαν, πρώην δικηγόρος, καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλακή. Είχε καλύψει την επιβολή της καραντίνας στη Γουχάν, την πόλη της Κίνας που έχει παγκοσμίως γνωστό λόγω… κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι η Γουχάν είναι η πόλη όπου εμφανίστηκε πριν από έναν χρόνο ο κορωνοϊός κι από εκεί εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο με αποτέλεσμα να εξελιχθεί σε πανδημία και να κοστίζει τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους.

Η Τζανγκ Ζαν, μια «πολίτης δημοσιογράφος», είχε συλληφθεί επειδή κάλυψε την επιβολή καραντίνας στην Γουχάν. Την είδηση πως καταδικάστε να εκτίσει τέσσερα χρόνια φυλάκιση έκανε γνωστή ο συνήγορός της.

Το δικαστήριο της Σανγκάης καταδίκασε την 37χρονη σε τέσσερα χρόνια φυλακής ύστερα από ακροαματική διαδικασία που διήρκεσε μόλις μερικές ώρες σύμφωνα με τον Ρεν Τσουάνιου, έναν εκ των συνηγόρων της.

Σημειώνεται μάλιστα που δεν είναι η πρώτη φορά που οι αρχές δείχνουν το σκληρό τους πρόσωπο στην Ζαν.

Σύμφωνα με την CHRD, κλήθηκε από την αστυνομία στη Σαγκάη τον Σεπτέμβριο του 2019 και κρατήθηκε για να εκφράσει υποστήριξη για ακτιβιστές στο Χονγκ Κονγκ. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναγκάστηκε να υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση ενώ ήταν υπό κράτηση.

Ειδήσεις σήμερα

Σύψας - Κορωνοϊός: Aν δεν εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού, η πανδημία θα συνεχίσει να υπάρχει

Κορωνοϊός: Δεύτερη μέρα εμβολιασμών - Ποιοι εμβολιάζονται σήμερα

Brexit: Συμφωνία ελεύθερου εμπορίου υπογράφουν Βρετανία και Τουρκία την Τρίτη

 

Πολιτικό Παρασκήνιο

Κορωνοϊός - ΝΔ: Διέγραψε δύο κομματικά στελέχη - Εκαναν εμβόλιο πριν τη σειρά τους

Νέα Δημοκρατία

Η Νέα Δημοκρατία διέγραψε δύο κομματικά στελέχη της Θεσσαλονίκης καθώς έκαναν εμβόλιο για τον κορωνοϊό πριν τη σειρά τους.

Συγκεκριμένα, «με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Γιώργου Στεργίου αναστέλλεται η κομματική ιδιότητα των Δήμητρας Ακριτίδου και Δρόσου Τσαβλή καθώς και των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτήν».

Τις παραιτήσεις τους από το δήμο Θεσσαλονίκης, είχε ζητήσει νωρίτερα ο Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ο κ. Ζέρβας, μέσω ανακοίνωσης, ευχαρίστησε την αντιδήμαρχο κ. Ακριτίδου και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Τσαβλή για την έως τώρα προσφορά τους, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως «λόγοι ηθικής τάξης δεν επιτρέπουν την παραμονή τους στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης».

Σύμφωνα με πληροφορίες, του ΑΠΕ, από τον δήμο, οι παραιτήσεις ζητήθηκαν ύστερα από καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για παρατυπίες στη διαδικασία εμβολιασμού σε δύο Ιδρύματα της Θεσσαλονίκης.

Ειδήσεις σήμερα 

Λιγνάδης: Γιατί ανακρίτρια και εισαγγελέας είπαν «όχι» στο βραχιολάκι

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/βάθμιας: Αφήνουν χιλιάδες μαθητές χωρίς σχολικά γεύματα

Παπαευαγγέλου: ανησυχία για τις μεταλλάξεις και τις νέες εστίες κορωνοϊού (Βίντεο)