Κόσμος

Κορωνοϊός - Γαλλία: Η μετάλλαξη Δέλτα αντιστοιχεί σε περίπου 40% των κρουσμάτων

Γαλλία κορωνοϊος

Το πιο μεταδοτικό παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα αντιστοιχεί τώρα στο περίπου 40% των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στη Γαλλία, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Γκαμπριέλ Ατάλ, ο οποίος προειδοποίησε επίσης ότι ένα τέταρτο κύμα της επιδημίας μπορεί να πλήξει σύντομα τη Γαλλία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι τα ποσοστά μόλυνσης αυξήθηκαν σε 11 μητροπολιτικές περιοχές της Γαλλίας, κυρίως στο Παρίσι.

Ο Ατάλ ανακοίνωσε εξάλλου ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα διεξαχθεί υπουργικό συμβούλιο για να συζητηθεί η κατάσταση με την COVID-19 και ότι η γαλλική κυβέρνηση εξετάζει όλα τα πιθανά σενάρια για το πώς να αντιμετωπίσει μια αναζωπύρωση των μολύνσεων.

Ερωτηθείς αν η Γαλλία μπορεί να χρειαστεί να επιβάλει εκ νέου περιορισμούς για την αναχαίτιση της COVID-19, ο Ατάλ απάντησε ότι ο εμβολιασμός είναι ο καλύτερος τρόπος που έχει η χώρα στη διάθεσή της για να το αποφύγει αυτό.

Επίσης επανέλαβε ότι τα νέα μέτρα μπορεί να περιλαμβάνουν έναν ενδεχόμενο υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στον τομέα της υγείας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ισραήλ - κορωνοϊός: "Φουντώνει" η πανδημία

Κορωνοϊός: Ανατροπή με τα νέα μέτρα στην εστίαση από 15 Ιουλίου

Αϊτή: Σκότωσαν τον πρόεδρο της χώρας

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Χαμόγελα σε εστίαση και λιανικό εμπόριο

Καφετέρια

Τη θετική εικόνα που επικρατεί στην τοπική αγορά, εστίαση και λιανικό εμπόριο, έδωσαν σήμερα στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή της Ρένας Σημειαντωνάκη, εκπρόσωποι των κλάδων, αφήνοντας την αίσθηση ότι η σκιά της πανδημίας αρχίζει σιγά σιγά να μικραίνει και η οικονομία να επιστρέφει σε pro covid ρυθμούς.

Σύμφωνα με τα όσα μετέφερε η πρόεδρος του Συνδέσμου Επισιτισμού και Διασκέδασης νομού Ηρακλείου Μαρία Αντωνακάκη οι συνάδελφοι της εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τη ροή πελατών το τρίμηνο Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου.

Παρά τους περιορισμούς της πανδημίας και τον διαχωρισμό των πελατών σε εμβολιασμένους και μη η επισκεψιμότητα ήταν καλή. Ωστόσο, όπως συμπλήρωσε, το βάρος του ελέγχου των πιστοποιητικών που πέφτει στους ώμους των ιδιοκτητών των επιχειρήσεων, είναι ανεπιθύμητο και είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει με πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Στον χώρο του λιανικού εμπορίου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης Μανώλης Κουμαντάκης, διαπίστωσε μια αύξηση στους τζίρους με την κινητικότητα το 2021 να “έχει ξεπεράσει το 2020”. Ο ίδιος εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι μπαίνουν στον “καλύτερο μήνα του έτους” από άποψη εμπορικότητας, τον Νοέμβριο, καθώς έρχεται “καταιγίδα” ονομαστικών εορτών, για να ακολουθήσουν το δίμηνο Δεκεμβρίου Ιανουαρίου η Χριστουγεννιάτικη περίοδος όπου παραδοσιακά ο καταναλωτισμός χτυπάει … κόκκινο!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Αρκαλοχώρι: Αγωνία και για την τοπική επιχειρηματικότητα

Κρήτη: Μεταφορικό ισοδύναμο μόνο για ευπαθείς ομάδες

Κρήτη - κορωνοϊός: Για αρκετό καιρό στη ΜΕΘ οι περισσότεροι ασθενείς

ESPA BANNER