Κόσμος

Κορωνοϊός: Είναι γιατρός και μένει στο γκαράζ για να μην κινδυνεύσει η οικογένειά του

γιατρός γκαράζ

Ο Timmy Cheng είναι πνευμονολόγος και γιατρός Μονάδας Εντατικής Θεραπείας για τον Covid-19 στην Ταιβάν. Η μέρα που θα θυμάται για πάντα είναι η 14η Μαρτίου. “Ήταν η μέρα που αποφάσισα οικειοθελώς να μείνω άστεγος για να προστατεύσω την οικογένειά μου σε περίπτωση που κολλήσω και φέρω τον ιό στο σπίτι” περιγράφει.

“Πέρασα μια νύχτα στο αυτοκίνητο και έπειτα 4 νύχτες στο τηλεφωνικό κέντρο του νοσοκομείου. Την 5η ημέρα η γυναίκα μου σκέφτηκε την ιδέα να μείνω σε μια σκηνή στο γκαράζ. Να’ μαι λοιπόν. Το σπίτι μου για τις επόμενες (;;;) εβδομάδες ή μήνες” συνεχίζει. “Μπορείτε να βοηθήσετε εμένα και όλο το υγειονομικό προσωπικό να γίνουν μην είμαστε άστεγοι με το να μείνετε σπίτι. Απλά κάντε το.”

“Κανένας δεν είναι υπερβολικά υγιείς ώστε να μην αρρωστήσει. Μείνετε σπίτι και βοηθήστε να σταματήσει η εξάπλωση του ιού. Αμέτρητοι γιατροί, νοσοκόμες και άλλοι υγειονομικοί εργαζόμενοι δουλεύουν σκληρά για να σώσουν η ζωή σας. Το λιγότερο που έχετε να κάνετε είναι να μείνετε σπίτι, έτσι ώστε κι εμείς να μπορούμε να επιστρέψουμε σπίτι στους αγαπημένους μας μα μέρα” καταλήγει.

 

 

 

Ελλάδα

Με κορωνοϊό νοσηλεύεται ο Μητροπολίτης Πατρών

Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος

Με επίσημη ανακοίνωση της η 6η ΥΠΕ γνωστοποιεί πως ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος νοσηλεύεται με κορονωϊό στην κλινική Covid του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας».

Διανύει ήπιας μορφής πνευμονία, η οποία αντιμετωπίζεται πλήρως, δεν διατρέχει κίνδυνο και βρίσκεται σε πολύ καλή ψυχολογική και κλινική κατάσταση.

Όπως γίνεται γνωστό, δε, ο Μητροπολίτης είναι πλήρως εμβολιασμένος.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Χρυσόστομος μεταφέρθηκε την Κυριακή εκτάκτως στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας» μετά από πυρετό που παρουσίασε.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Το πρωί της Κυριακής εισήχθη εκτάκτως, στο Γενικό Νοσοκομείο της Πάτρας «Άγιος Ανδρέας», με εμπύρετο σύμπτωμα που παρουσίασε, ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.

Αμέσως διενεργήθηκαν οι απαραίτητοι εργαστηριακοί έλεγχοι προκειμένου να γίνει η τελική διάγνωση και να εκτιμηθεί λεπτομερώς η κατάσταση της υγείας του.

Αρχικά υποβλήθηκε σε διαγνωστικό έλεγχο rapid test, το αποτέλεσμα του οποίου ήταν αρνητικό.

Ωστόσο οι θεράποντες ιατροί έκριναν σκόπιμο να διενεργηθεί και μοριακό τεστ το αποτέλεσμα του οποίου εκδόθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής και από το οποίο προέκυψε ότι ο Σεβασμιώτατος έχει προσβληθεί από κορονοϊό και άμεσα εκκίνησε η διαδικασία χορήγησης της κατάλληλης φαρμακευτικής αγωγής.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες , ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος στα πλαίσια της άσκησης των καθηκόντων του, ήρθε σε επαφή με θετικό κρούσμα γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την μετάδοση του ιού.

Ωστόσο είναι ευτυχές το γεγονός πως είναι πλήρως εμβολιασμένος και για αυτό το λόγο, σύμφωνα και με τον θεράποντα ιατρό του κ. Λεωνίδα Στέλλα, διανύει ήπιας μορφής πνευμονία, η οποία αντιμετωπίζεται πλήρως, δεν διατρέχει κίνδυνο και βρίσκεται σε πολύ καλή ψυχολογική και κλινική κατάσταση.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ιατρών, ο Μητροπολίτης θα παραμείνει για νοσηλεία στην Κλινική Covid του «Αγίου Ανδρέα» για λίγες μόνο ημέρες.

Από την πρώτη στιγμή της εισαγωγής του στο Νοσοκομείο, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννης Καρβέλης επικοινώνησε με τον Σεβασμιώτατο, ενώ βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με την έμπειρη ομάδα των ιατρών που παρακολουθεί την κατάσταση της υγείας του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κορωνοϊός: Το φάρμακο που μειώνει κατά 99% το ιικό φορτίο

Πάγιες δαπάνες: Παράταση για αιτήσεις