Κόσμος

Κορωνοϊός - Αυστρία: «Ούτε AstraZeneca, ούτε καθυστερήσεις παράδοσης μας επηρεάζουν»

εμβολιασμος - αυστρια

Ούτε η επικείμενη έγκριση του εμβολίου της AstraZeneca για άτομα άνω των 65 ετών ούτε πιθανά προβλήματα παράδοσης εμβολίων από την εταιρεία θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στο αυστριακό σχέδιο εμβολιασμού, καθώς “είμαστε στην ασφαλή πλευρά όσον αφορά τον προγραμματισμό των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού, και εδώ και καιρό υπολογίσουμε ότι θα υπάρξουν λιγότερες παραδόσεις το δεύτερο τρίμηνο του 2021″, δήλωσε σήμερα στη Βιέννη ο Αυστριακός υπουργός Υγείας Ρούντολφ Άνσομπερ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, διατίθενται πλέον αρκετές μελέτες σχετικά με τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της AstraZeneca σε άτομα άνω των 65 ετών, γι ‘αυτό ο ίδιος περιμένει την επίσημη σύσταση από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού, και μόλις γίνει αυτό, θα χορηγηθούν τα εμβόλια αυτής της εταιρείας.

Από υλικοτεχνικής άποψης, αυτό διευκολύνει τα πράγματα, διότι συχνά έπρεπε ηλικιωμένοι που δεν μπορούν να μετακινηθούν να δέχονται επίσκεψη ιατρού για τον εμβολιασμό τους, κάτι που τώρα, με τις χαμηλές απαιτήσεις ψύξης, θα είναι ευκολότερο, σε σύγκριση με το εμβόλιο των Pfizer και Biontech, ανέφερε ο Ρούντολφ ‘Ανσομπερ.

Σε σημερινή ανακοίνωση του Αυστριακού Ιατρικού Επιμελητηρίου, αναφέρεται σχετικά με τα τρία εμβόλια που έχουν εγκριθεί μέχρι στιγμής, ότι δεν είναι σκόπιμο να απορρίπτεται μια προσφερόμενη ανοσοποίηση λόγω επιφυλάξεων απέναντι σε ένα εμβόλιο

Και αυτό, γιατί, όπως τονίζεται σχετικά, “και τα τρία εμβόλια που έχουν εγκριθεί στην Αυστρία είναι ασφαλή και προστατεύουν σχεδόν κατά 100% από μια βαριά εξέλιξη της ασθένειας που μπορεί να προκαλέσουν οι τύποι του ιού που είναι κυρίαρχοι στη χώρα.

“Επομένως, είναι απολύτως λάθος να αναβάλλεται ένας εμβολιασμός για οποιεσδήποτε επιφυλάξεις, καθώς σε αυτήν την περιττή περίοδο αναμονής, δεν υπάρχει προστασία εμβολιασμού και κάποιος εκθέτει τον εαυτό του ε έναν περιττό κίνδυνο να ασθενήσει”, προειδοποιεί από την πλευρά του Ιατρικού Επιμελητηρίου, ο Ρούντολφ Σμίτσμπεργκερ.

Ειδήσεις σήμερα 

Τρομακτική διασπορά κορωνοϊού στο Ηράκλειο - Αύξηση 265% του ιικού φορτίου δείχνουν τα λύματα

Οικογενειακό δίκαιο: Αλλάζουν όλα για τους διαζευγμένους γονείς

Κορωνοϊός: Σκληρό lockdown για την Αρκαδία - Στο «κόκκινο» το Ναύπλιο

 

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: "Τσουνάμι λουκέτων" σε σχολεία λόγω κρουσμάτων

σχολείο κορωνοϊός

Σε συνολικά 21 σχολικά συγκροτήματα της Κρήτης, η εμφάνιση κρουσμάτων κορωνοϊού προκαλεί αναστολή λειτουργίας τμημάτων, ή και λουκέτο, σε περιπτώσεις ειδικών σχολείων.

Η διενέργεια self test από μαθητές και εκπαιδευτικούς η οποία είναι υποχρεωτική για την προσέλευση στο σχολείο έβαλε φρένο στη διασπορά του κορωνοϊού, ωστόσο βάζει λουκέτο δύο εβδομάδων.

Σήμερα Πέμπτη 22 Απριλίου, τα Λύκεια στα οποία έχει γίνει αναστολή λειτουργίας τμημάτων είναι 15.

Αναλυτικά:

ΓΕΛ Ανωγείων, 4ο ΓΕΛ Ηρακλείου, 1ο ΕΠΑΛ Μοιρών, 1ο ΓΕΛ Ιεράπετρας, Εσπερινό ΕΠΑΛ Ρεθύμνου, ΓΕΛ Αγιας Βαρβάρας, 11ο ΓΕΛ Ηρακλείου, 2ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου, 3ο ΓΕΛ Ηρακλείου, 5ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου, 6ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου, ΓΕΛ Επισκοπής, ΓΕΛ Μοιρών, ΓΕΛ Βάμου, ΓΕΛ Νέας Κυδωνίας, Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΚ) Αγίου Νικολάου.

Επίσης ανεστάλη η λειτουργία του Ειδικού Γυμνασίου Ηρακλείου, του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου, του Ειδικού Νηπιαγωγείου Αγίου Νικολάου και το Ειδικό Δημοτικό Αγίου Νικολάου.

Επίσης σήμερα και σύμφωνα με τα όσα είπε στο Ράδιο κρήτη και στη Ρένα Σημειαντωνάκη, ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, Γιάννης Καραγιαννίδης, προέκυψαν δύο θετικά κρούσματα στο 3ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου αλλά και στο Λύκειο Μελεσσών. Για τα δύο αυτά σχολεία, αναμένονται εντός της ημέρας η απόφαση του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης, Μανώλη Λουμπούνη.

Τέλος, όπως είπε, η συντριπτική πελιοψηφία των κρουσμάτων αφορά σε μαθητές. Την ίδια ώρα, έχουν εμβολιαστεί 400 εκπαιδευτικοί από τα αδιάθετα εμβόλια ενώ ενδιαφέρον είχαν 2.700 εκπαιδευτικοί.

Δείτε ΕΔΩ τη λίστα των σχολείων στη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Πήγε για ψαροντούφεκο και τον βρήκε ο θάνατος - Θλίψη για τον Χάρη

Αναστάσιος Ανδρονικάκης: Ο καλύτερος πιλότος του ΝΑΤΟ είναι Κρητικός!

Κρήτη - τροχαίο δυστύχημα: Η έκκληση του πατέρα για αυτόπτες μάρτυρες