Κόσμος

Κορωνοϊός - Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος: Δέηση υπέρ υγείας μέσω Facebook και Twitter

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

Νέο μήνυμα μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης απηύθυνε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος προς όλους τους πιστούς της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος παρακαλεί όλους τους πιστούς να του αποστείλουν με ειδικές φόρμες που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής όλα τα ονόματα συγγενών και φίλων που πέθαναν από κορωνοϊό, αλλά και όλα τα ονόματα των οικείων του που έχουν ασθενήσει.

Όπως υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος σε μήνυμά του, ο ίδιος προσεύχεται καθημερινά στις 12.30 ώρα Αμερικής - 7.30 το απόγευμα ώρα Ελλάδος, υπέρ Αναπαύσεως των θανόντων τελώντας τρισάγιο στην μνήμη τους, υπέρ υγείας και ταχείας αναρρώσεως όσων έχουν νοσήσει και σε ζωντανή μετάδοση από το παρεκκλήσι του Αγίου Παύλου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Χθες, τελέστηκε το πρώτο τρισάγιο για τα θύματα του κορωνοϊού και σήμερα θα τελεστεί δέηση υπέρ υγείας όσων έχουν ασθενήσει από τον ιο. Οι πιστοί θα έχουν την δυνατότητα να αποστείλουν στον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο όλα τα ονόματα των συγγενών μέσω Facebook και Twitter συμπληρώνοντας ειδική φόρμα.πος Ελπιδοφόρος: Δέηση υπέρ υγείας μέσω Facebook και Twitter.

Κόσμος

ΗΠΑ: Ο Μάρκ Έσπερ αποσύρει από την Ουάσινγκτον τους στρατιώτες

Μνημείο Λίνκολν στρατός ΗΠΑ

Το Πεντάγωνο θα αποσύρει τους εναπομείναντες 900 στρατιώτες που είχαν σταλεί στην Ουάσινγκτον για να συμμετάσχουν ενδεχομένως στην αντιμετώπιση ταραχών και αναμένεται ότι θα αρχίσουν να επιστρέφουν στις βάσεις τους, ανέφερε ένας Αμερικανός αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters.

Η πηγή αυτή, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, είπε ότι ο υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ πήρε αυτήν την απόφαση και ότι οι στρατιώτες θα επιστρέψουν στο Φορτ Μπραγκ της Βόρειας Καρολίνας και το Φορτ Ντραμ της Νέας Υόρκης.

Οι στρατιώτες δεν αναπτύχθηκαν στην Ουάσινγκτον αλλά βρίσκονταν εκεί σε επιφυλακή, για την περίπτωση που χρειαζόταν να επέμβουν.

Την Πέμπτη το Πεντάγωνο διέταξε περίπου 700 στρατιώτες της 82ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας να επιστρέψουν στο Φορτ Μπραγκ.

Ο αξιωματούχος είπε ότι ελήφθη η απόφαση να σταλούν οι στρατιώτες στις βάσεις τους επειδή έχουν ήδη φτάσει στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα αρκετοί άνδρες της Εθνοφρουράς. Στην πόλη ή καθ’ οδόν προς αυτήν βρίσκονται περίπου 5.000 Εθνοφρουροί για να βοηθήσουν τις τοπικές δυνάμεις επιβολής της τάξης.

Όπως και άλλες πόλεις σε όλες τις ΗΠΑ, στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα οργανώνονται εδώ και μία εβδομάδα διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού, με αφορμή τον θάνατο του 46χρονου Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη.

Καταστήματα και γραφεία στην Ουάσινγκτον και τη γύρω περιοχή βανδαλίστηκαν και λεηλατήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, μετά τις ειρηνικές διαδηλώσεις, αναγκάζοντας τη δήμαρχο Μιούριελ Μπάουζερ να επιβάλει απαγόρευση της κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες, την Δευτέρα και την Τρίτη.