Κόσμος

Κορωνοϊός: 17χρονος νεκρός στην Καλιφόρνια – Τον άφησαν αβοήθητο γιατί ήταν ανασφάλιστος

κορωνοϊός - γκράφιτι

Ένας 17χρονος χωρίς υποκείμενα νοσήματα, πέθανε στην Καλιφόρνια χτυπημένος από τον COVID-19, ενώ το νοσοκομείο του αρνήθηκε ιατρική βοήθεια γιατί ήταν ανασφάλιστος.

Τον θάνατο του 17χρονου, επιβεβαίωσε ο Δήμαρχος του Λάνκαστερ της Καλιφόρνια. «Την Παρασκευή πριν πεθάνει, ήταν υγιής» είπε ο Δήμαρχος για τον έφηβο. 

Ο Δήμαρχος, ανέφερε πως ο νεαρός «δεν είχε ασφάλιση, γι αυτό και δεν τον δέχτηκαν στο νοσοκομείο» όταν έφτασε εκεί. Το νοσοκομειακό προσωπικό, είπε στον έφηβο να απευθυνθεί σε κάποια τοπικό δημόσιο νοσοκομείο. 

«Καθ’ οδόν για το άλλο νοσοκομείο, υπέστη καρδιακό επεισόδιο» δήλωσε ο Δήμαρχος και συνέχισε «Κατάφεραν να τον επαναφέρουν και να τον κρατήσουν ζωντανό για περίπου έξι ώρες. Όμως την ώρα που έφτασε πια στο νοσοκομείο, ήταν αργά».

 

ΠΗΓΗ: independent.co.uk, reader.gr

Κρήτη

Ηράκλειο

Αυξάνεται η κίνηση στο "Νίκος Καζαντζάκης" - Ποιες χώρες κάνουν ποδαρικό από 1/7

αεροδρομιο Ηρακλειου.jpg

Για μία πρωτόγνωρη κατάσταση που διαμόρφωσε η πανδημία στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου, έκανε λόγο μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και στον Μανώλη Αργυράκη ο αερολιμενάρχης Γιώργος Πλιάκας.

Το αεροδρόμιο με την μεγαλύτερη κίνηση τους καλοκαιρινούς μήνες σε όλη την Ελλάδα, τις ημέρες της καραντίνας, διακινούσε 40 με 50 άτομα ημερησίως (!), ωστόσο η εικόνα αλλάζει.

Όπως είπε ο κ Πλιάκας, η κίνηση μέρα με τη μέρα ανεβαίνει, μάλιστα χθες Τετάρτη, από το "Νίκος Καζαντζάκης" διακινήθηκαν 918 άτομα.

Αναφορικά με το τι θα γίνει από την 1η Ιουλίου, οπότε το αεροδρόμιο θα δέχεται πτήσεις από χώρες του εξωτερικού, ο κ. Πλιάκας τόνισε ότι κανείς δεν γνωρίζει.

"Μέχρι την τελευταία μέρα κανείς δεν ξέρει πως θα διαμορφωθούν τα πράγματα. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα φτάσουν στην Κρήτη άδεια αεροπλάνα. Στο πρόγραμμα για τη 1/7 το αεροδρόμιό μας έχει πτήσεις από Γερμανία, Ελβετία, Τσεχία, Γαλλία, Πολωνία και το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει σταδιακά 120 πτήσεις τη μέρα. Όμως για πρώτη φορά στα χρονικά, κανείς δε μπορεί να απαντήσει στο ερώτημα, αν το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί, αν οι πτήσεις θα γίνουν και με ποιες πληρότητες.

Ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου συνέστησε στους επιβάτες να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας και τα μέτρα προστασίας.