Κόσμος

Κορωνοϊός: 1.415 κρούσματα σε 24 ώρες στη Γερμανία

κορωνοϊός τεστ Γερμανία

Ακόμη έξι ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες στη Γερμανία, όπου παράλληλα επιβεβαιώθηκαν άλλα 1.415 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, κατά τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στην ισχυρότερη οικονομία της ευρωζώνης έφθασε έτσι τους 9.231 νεκρούς επί συνόλου 222.828 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί, σύμφωνα με το ινστιτούτο, που είναι ειδικευμένο στα λοιμώδη νοσήματα.

Ελλάδα

Κρούσμα κορωνοϊού στο Υπουργείο Εργασίας

Υπουργείο εργασίας

Ο εργαζόμενος που βρέθηκε θετικός στο υπουργείο Εργασίας ανήκει σε ευπαθή ομάδα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ και δεν είχε επαφή με το κοινό.

Ο υπάλληλος εργαζόταν σε γραφείο μόνος του στον πρώτο όροφο του κτιρίου της οδού Σταδίου 29. Σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν ερχόταν σε επαφή με το κοινό παρά το γεγονός πως στον ίδιο όροφο υπάρχουν υπηρεσίες πρωτοκόλλου και άλλες.

Αυτό ισχύει για το ένα μέρος του πρώτου ορόφου καθώς στον υπόλοιπο λειτουργούν άλλες υπηρεσίες όπως η διεύθυνση εργασιακών ωρών όπου δεν υπάρχει κυκλοφορία κοινού.

Από το απόγευμα της Δευτέρας, όταν εντοπίστηκε το κρούσμα στο υπουργείο Εργασίας, ακολουθούνται οι οδηγίες του ΕΟΔΥ και γίνονται απολυμάνσεις.