Κόσμος

Κίνα: Αυξήθηκαν τα σιδηροδρομικά δρομολόγια μεταφοράς φορτίων προς Ευρώπη

Σιδηρόδρομος

Η πόλη Τζινάν, πρωτεύουσα της επαρχίας Σαντόνγκ που βρίσκεται στα ανατολικά της Κίνας, κατέγραψε μία σημαντική αύξηση στις υπηρεσίες των τρένων μεταφοράς εμπορικών φορτίων από και προς την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία το 2020.

Από την αναφερόμενη πόλη, πραγματοποιήθηκαν 542 σιδηροδρομικά δρομολόγια μεταφοράς φορτίων από και προς την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία την προηγούμενη χρονιά, σημειώνοντας δραστική αύξηση 243%, σύμφωνα με τα στοιχεία του αρμόδιου δημοτικού γραφείου διαχείρισης εμπορευμάτων.

Πρόκειται για την τέταρτη συνεχή ετήσια αύξηση που καταγράφεται στην πορεία της σιδηροδρομικής μεταφοράς εμπορευμάτων, από την πραγματοποίηση του πρώτου δρομολογίου μεταξύ της Τζινάν και της Μόσχας, τον Αύγουστο του 2017.

Κατά την τρέχουσα περίοδο, τα τρένα που αναχωρούν από την Τζινάν περνούν από περισσότερες από 40 πόλεις, που βρίσκονται σε 18 χώρες, μεταφέροντας αυτοκίνητα, οικιακές συσκευές, μηχανολογικό εξοπλισμό, μηχανές χάραξης λέιζερ, αλλά και άλλα εξαγωγικά προϊόντα.

Η σιδηροδρομική σύνδεση μεταφοράς φορτίων έπαιξε ένα σημαντικό ρόλο στην παροχή βοήθειας στις εμπλεκόμενες χώρες, για τη μάχη τους κατά της COVID-19, καθώς μεταφέρθηκαν από την Τζινάν προϊόντα καταπολέμησης της πανδημίας, οικονομικού ύψους άνω των 86 εκατομμυρίων δολαρίων το 2020.

Περισσότερες ειδήσεις: ΟΗΕ: Η Πορτογαλία ανακοινώνει και τυπικά την υποψηφιότητα του Αντόνιο Γκουτέρες

Μιανμάρ: 137 ΜΚΟ από 31 χώρες καλούν τον ΟΗΕ να επιβάλλει εμπάργκο όπλων

Ηράκλειο: Καταγγέλλει ότι ξέχασαν μέσα της 15 γάζες μετά το χειρουργείο!

Κόσμος

Κολομβία: Ανασύρθηκαν τα πτώματα 11 εργαζόμενων στο χρυσωρυχείο που είχαν παγιδευτεί τον Μάρτιο

 Χρυσωρυχείο Μπονένγκ στη Νότια Αφρική

Σωστικά συνεργεία ανέσυραν το Σαββατοκύριακο τα πτώματα ένδεκα εργαζομένων σε παράνομο χρυσωρυχείο, οι οποίοι είχαν παγιδευτεί στα τέλη του Μαρτίου εξαιτίας πλημμύρας στη Νέιρα, στο βορειοδυτικό τμήμα της Κολομβίας, ενημέρωσαν χθες Κυριακή οι αρχές.

Χάρη στις προσπάθειες εξειδικευμένων μελών σωστικών συνεργείων «μπορέσαμε να ανασύρουμε τα ένδεκα πτώματα, που βρίσκονται πλέον στη διάθεση των αρχών», σημείωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Υπηρεσίας Μεταλλείων και Ορυχείων (ANM), ο Χουάν Μιγκέλ Ντουράν, στη διάρκεια βίντεο που διανεμήθηκε στα ΜΜΕ.

Οι 11 χρυσωρύχοι είχαν παγιδευτεί την 26η Μαρτίου σε στοά σε βάθος 17 μέτρων έπειτα από ισχυρές βροχοπτώσεις. Τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων δυσκόλεψε η συνέχιση της κακοκαιρίας στην περιοχή. Τα δύο πρώτα πτώματα ανασύρθηκαν το Σάββατο.

Τα δυστυχήματα του είδους είναι συχνά στην Κολομβία, όπου πλέον τα έσοδα από την παράνομη εξόρυξη πολύτιμων μετάλλων, ιδίως χρυσού, ξεπερνούν αυτά από τη διακίνηση ναρκωτικών, σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές.

Διάφορες ένοπλες οργανώσεις στη χώρα, που μαστίζεται τα τελευταία κάπου εξήντα χρόνια από έναν εξαιρετικά περίπλοκο εμφύλιο πόλεμο, χρηματοδοτούνται πρωτίστως από αυτές τις δύο δραστηριότητες.

Από την αρχή της χρονιάς, σε δυστυχήματα αυτής της φύσης έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους 46 άνθρωποι, σύμφωνα με τα δεδομένα της ANM. Το 2020, ο απολογισμός των θυμάτων αυτού του είδους των δυστυχημάτων είχε φθάσει τους 171 νεκρούς, το 2019 τους 82, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Τα μέταλλα που εξορύσσονται νόμιμα αποτελούν, μαζί με το πετρέλαιο, τους κύριους εξαγωγικούς πόρους της Κολομβίας, της 4ης μεγαλύτερης οικονομίας της Λατινικής Αμερικής.

ειδησεις σημερα 

Αυστραλία: Πατάει «γκάζι» στους εμβολιασμούς για τους πολίτες άνω των 50 ετών

Ρωσία: Στο νοσοκομείο ο Αλεξέι Ναβάλνι - Σημαντικές πιέσεις απο τις Βρυξέλλες

Κορωνοϊός - Pfizer: Συμφωνία με Κομισιόν για άλλες 100 εκατ. δόσεις μέσα στο 2021