Κόσμος

Καθηγητής πανεπιστημίου ξόδεψε 185.000 δολάρια επιχορηγήσεων σε...προσωπικές απολαύσεις.

στρίπερ-γυναίκα -χορός σε στύλο.jpg

Οι εισαγγελικές αρχές της Philadelphia απήγγειλαν στον 57χρονο Chikaodinaka Nwankpa τις κατηγορίες της κλοπής μέσω απάτης και της παράνομης υπεξαίρεσης που τιμωρούνται ως κακουργήματα στην πολιτεία της Pensylvania.

Ο Nwankpa είχε διατελέσει πρώην πρόεδρος του τμήματος μηχανικής στο πανεπιστήμιο και είχε πρόσβαση στα ταμειακά διαθέσιμα της σχολής.

Υπολογίζεται πως συνολικά ξόδεψε περισσότερα από 96.000 δολάρια από τα ταμεία του πανεπιστημίου σε στριπ κλάμπ και μπαρ, και επιπλέον 89.000 δολάρια σε αγορές μέσω iTunes, γεύματα και άλλες αγορές.

Ο 57χρονος Chikaodinaka Nwankpa
Ο 57χρονος Chikaodinaka Nwankpa

Ο καθηγητής επιχειρούσε συστηματικά να περάσει τις μεταμεσονύκτιες επισκέψεις του σε στριπ κλαμπ, ως έξοδα σίτισης. Το 50% των επίμαχων συναλλαγών του γίνονταν Σαββατοκύριακα, ενώ 6 στις 10 χρεώσεις αφορούσαν σε διασκεδάσεις του από τις 12 έως τις 2 τα ξημερώματα.

Όταν ξεκίνησαν οι έρευνες, ο Nwankpa τέθηκε σε αργία, επέστρεψε 53.328 δολάρια και λίγο αργότερα παραιτήθηκε.

Τα περισσότερα από αυτά τα χρήματα είχαν καταλήξει, όπως αποδείχτηκε, σε στριπ κλαμπ της ευρύτερης περιοχής της Philadelphia, με τις συναλλαγές να ξεκινούν τον Ιούλιο 2007 και να τερματίζονται απότομα τον Δεκέμβριο του 2017.

Ο Chikaodinaka Nwankpa κατηγορείται ότι ξόδεψε 185.000 δολάρια σε στρίπερ και μπαρ, και τα χρέωσε στο πανεπιστήμιο. «Ο κ. Nwankpa εξέτρεψε με ακατάλληλο και εγκληματικό τρόπο δεκάδες χιλιάδες δολάρια για ερευνητικούς σκοπούς για την δική του, ιδιωτική απόλαυση. Πρόδωσε το πανεπιστήμιο Drexel και τους φοιτητές που πλήρωναν δίδακτρα, τους οποίους αμειβόταν για να διδάσκει», είπε ο εισαγγελέας Larry Krasner. Ο μέσος όρος των διδάκτρων στο πανεπιστήμιο αυτό, είναι 36.000 δολάρια.

Στις αρχές τις εβδομάδας ο Nwankpa συνελήφθη από την αστυνομία και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 25.000 δολαρίων την οποία πλήρωσε. Παρέδωσε το διαβατήριό του και η ακροαματική διαδικασία έχει προγραμματιστεί για τις 29 Ιανουαρίου.

Η εκπρόσωπος του πανεπιστημίου Niki Gianakaris δήλωσε στο CNN πως «Το Drexel αντιμετωπίζει με την δέουσα σοβαρότητα τις κατηγορίες για ανήθική ή παράνομη συμπεριφορά μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Το πανεπιστήμιο αρχικά εξέθεσε την κατάσταση στο γραφείο του Εισαγγελέα και συνεργάστηκε στις έρευνες από ομοσπονδιακά και πολιτειακά όργανα για το ζήτημα».

Στον Nwankpa απαγορεύτηκε οποιαδήποτε συνεργασία με το αμερικανικό δημόσιο για τους επόμενος έξι μήνες και σύμφωνα με την σελίδα του στο LinkedIn, από τότε που παραιτήθηκε εργάζεται ως σύμβουλος εταιρειών. Αν καταδικαστεί για τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται, θα αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης 14 ετών και θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο που δεν θα ξεπεράσει τα 30.000 ευρώ.

Κόσμος

Πάνω από 1.500 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ιταλία

 Ιταλία, κρούσματα

Τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ιταλία, το τελευταίο εικοσιτετράωρο, είναι 1640, ενώ 20 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Χθες τα κρούσματα ήταν 1392, με 14 νεκρούς. Τις τελευταίες εικοσιτέσσερις ώρες, έγιναν 103.696 τεστ, που είναι και ο υψηλότερος αριθμός από την αρχή της πανδημίας.

Σε όλες τις περιφέρειες της Ιταλίας σήμερα διαγνώσθηκαν κρούσματα και από τον περασμένο Φεβρουάριο μέχρι την σημερινή ημέρα, στην Ιταλία έχασαν την ζωή τους 35.758 άνθρωποι.

Ο Ιταλός υπουργός υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα υπογράμμισε με έμφαση ότι «η πραγματοποίηση τεστ είναι το κύριο, στρατηγικό όπλο για να αντιμετωπισθούν οι ερχόμενοι μήνες». Παράλληλα, τόνισε ότι «η Ιταλία κατάφερε να παράγει τριάντα εκατομμύρια προστατευτικές μάσκες την ημέρα και δεν εξαρτάται, πλέον, από την παγκόσμια αγορά».