Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ
Καναδάς: «Αεροπειρατεία» σε μικρό αεροσκάφος - Παρέλυσε το αεροδρόμιο
αεροπλανο μικρο
 clock 15:31 | 16/07/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

Το διεθνές αεροδρόμιο του Βανκούβερ, από τα μεγαλύτερα και πλέον πολυσύχναστα στον Καναδά, παρέλυσε για σχεδόν μια ώρα χθες Τρίτη, εξαιτίας της πληροφορίας ότι μικρό αεροσκάφος υπέστη «αεροπειρατεία», σύμφωνα με τις αρχές.

Η αστυνομία ανέφερε πως έλαβε στις 13:10 (τοπική ώρα· 23:10 ώρα Ελλάδας) μήνυμα σύμφωνα με το οποίο Cessna 172, μονοκινητήριο τετραθέσιο, «υπέστη αεροπειρατεία στην περιοχή του νήσου του Βανκούβερ και πλησίαζε στον εναέριο χώρο κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο του Βανκούβερ» (δυτικά).

«Ο ύποπτος ήταν ο μόνος επιβαίνων στο αεροσκάφος», διευκρίνισε η καναδική βασιλική χωροφυλακή σε ανακοίνωσή της. Συνελήφθη χωρίς να προβάλει αντίσταση και χωρίς «κανένα επεισόδιο» μετά την προσγείωση του Τσέσνα, κάπου μια ώρα αργότερα, διευκρίνισαν οι αστυνομικές αρχές, χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

Εννιά εισερχόμενες πτήσεις εξετράπησαν προς άλλα αεροδρόμια, σύμφωνα με ανακοίνωση του αεροδρομίου, το οποίο διευκρίνισε πως η απαγόρευση των αποπροσγειώσεων διήρκεσε 39 λεπτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λαβρόφ σε Τραμπ: «Είτε 24 ώρες, είτε 50 ή 100 μέρες, τα έχουμε δει όλα στο παρελθόν».

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis