Κόσμος

Ιταλία: Νομιμοποιείται η χρήση της κάνναβης στα τρόφιμα

κάνναβη.jpg

Η χρήση καλλιεργούμενης και θεραπευτικής κάνναβης στα τρόφιμα θα είναι μία «κανονικότητα» για τους Ιταλούς στο εξής, σύμφωνα με δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης της Ιταλίας, που καθορίζει τους περιορισμούς ένταξης της THC στα συστατικά των τροφίμων.

Ειδικότερα, οι Ιταλοί πια θα γνωρίζουν με σαφήνεια εάν και σε ποια ποσότητα θα περιέχεται η επιτρεπόμενη κάνναβη σε μία σειρά διατροφικών προϊόντων, όπως μπισκότα, αλμυρά ταράλι, ψωμί, αλεύρι, λάδι και μία σειρά άλλων προϊόντων που η κατανάλωσή τους έχει αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα, πολλοί χρησιμοποιούν καλλιεργούμενη κάνναβη για παραγωγή τυριού ρικότα, τόφου και μίας βιολογικής μπύρας. Αξίζει να σημειώσουμε, εδώ, πως με το διάταγμα αυτό για τον καθορισμό των ορίων της τετραϋδροκανναβινόλης (THC) στα τρόφιμα, η συνομοσπονδία αγροτικών προϊόντων Coldiretti επισημαίνει ότι: «παρέχονται απαντήσεις σε εκατοντάδες αγροτοπαραγωγικές εταιρείες που έχουν επενδύσει σε αυτού του είδους τις καλλιέργειες».

Όπως τονίζει η ίδια συνομοσπονδία, οι καλλιεργούμενες εκτάσεις THC στην Ιταλία έχουν δεκαπλασιασθεί την τελευταία 5ετία, περνώντας από τα 400 εκτάρια το 2013 στα σχεδόν 4.000 το 2018». Η ίδια πηγή εκτιμά πως μέχρι το 2040 τα εκτάρια που θα χρησιμοποιούνται για την καλλιέργεια κάνναβης θα ξεπερνούν τα 100.000, καθώς τα προϊόντα που την περιέχουν γνωρίζουν μεγάλη αγοραστική άνοδο. Τέλος, το διάταγμα του υπουργείου Υγείας καθορίζει πως το ανώτατο όριο του περιεχομένου THC και των επεξεργασιών της (αλεύρι κλπ) θα είναι 2 mg ανά κιλό, ενώ για το λάδι από σπόρους κάνναβης 5 mg ανά κιλό.

Κόσμος

Ένας από τους μεγαλύτερους μετόχους της Apple είχε επί 13 χρόνια το ίδιο... κινητό

κινητό

Ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο και ένας από τους μεγαλύτερους μετόχους της Apple, γνωστός για τη φιλανθρωπική του δράση και για τον λιτό τρόπο ζωής του παρά τις τραπεζικές του καταθέσεις, έχει πλέον στην κατοχή του ένα από τα πιο δημοφιλή προϊόντα της εταιρείας!

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής για 13 χρόνια από την εμφάνιση του πρώτου smartphone αρνιόταν μονίμως να αποκτήσει ένα, μένοντας πιστός σε ένα Samsung αναδιπλούμενο κινητό προηγούμενων εποχών.

Με κουμπιά, μικρή οθόνη, για κλήσεις και SMS μόνο.

Γουόρεν Μπάφετ
Γουόρεν Μπάφετ

Γουόρεν Μπάφετ, by thalia

Πριν λίγες ημέρες ο ίδιος ο Γουόρεν Μπάφετ κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC ανακοίνωσε το τέλος εποχής. Έχει αφήσει πλέον το αναδιπλούμενο smartphone και είναι κάτοχος ενός καινούριου iPhone. Ωστόσο, φρόντισε αμέσως να δώσει το στίγμα.

«Κοιτάτε ένα 89άρη που ξεκίνησε μόλις να συμβιώνει μαζί του. Δεν χρησιμοποιώ όλες τις δυνατότητες, όπως οι περισσότεροι άνθρωποι. Το χρησιμοποιώ αποκλειστικά ως τηλέφωνο», ανέφερε μεταξύ άλλων στην τηλεοπτική του εμφάνιση.

Όπως επίσης προέκυψε από την τηλεοπτική του εμφάνιση, αυτή τη στιγμή η επενδυτική εταιρεία του Γουόρεν Μπάφετ είναι κάτοχος του 5,6% των μετοχών της Apple, που με βάση τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας, αυτό μεταφράζεται σε μετοχές αξίας άνω των 70 δισ. δολαρίων.

Mάλιστα, προχώρησε σε ένα διαχωρισμό για την συγκεκριμένη επένδυση, σημειώνοντας ότι για τον ίδιο η Apple δεν είναι μια εταιρεία τεχνολογίας αλλά μια εταιρεία καταναλωτικών ειδών, που τυγχάνει να χρησιμοποιεί την τεχνολογία.