Κόσμος

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου δεν κατάφερε να σχηματίσει κυβέρνηση, η εντολή στον Γκαντς

Μπένι Γκαντς.jpg

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δεν κατάφερε να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού, εξέλιξη που προκαλεί νέα πολιτική αβεβαιότητα στο Ισραήλ.

Στις εκλογές της προηγούμενης εβδομάδας ο Νετανιάχου δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την πλειοψηφία των 61 εδρών στο κοινοβούλιο. Ομως, ο πρόεδρος του Ισραήλ, Ρέουβεν Ρίβλιν, έδωσε στον απερχόμενο πρωθυπουργό πρώτα την ευκαιρία να σχηματίσει κυβέρνηση, καθώς είχε πάρει τις περισσότερες έδρες από κάθε άλλο υποψήφιο (55).

Ομως, τη Δευτέρα ο Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι δεν κατάφερε να σχηματίσει κυβέρνηση. Ετσι, ο Ρίβλιν ανακοίνωσε ότι πλέον θα δώσει στον Μπένι Γκαντς την εντολή, παρότι ούτε αυτός φαίνεται να μπορεί να εξασφαλίσει τη στήριξη που απαιτείται. Αν και ο Γκαντς αποτύχει να σχηματίσει κυβέρνηση, τότε το Ισραήλ μπορεί να πάει ξανά στις κάλπες, για τρίτη φορά μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο.

Κόσμος

Πάνω από 5.220 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Ρωσία

Ρωσία - Κορωνοϊός (REUTERS/Maxim Shemetov)

Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα 5.212 νέα κρούσματα κορωνοϊού, με τον συνολικό αριθμό τους να φθάνει τα 882.347 --ο τέταρτος υψηλότερος αριθμός περιστατικών Covid-19 στον κόσμο.

Ο επίσημος αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε 14.854 καθώς οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 129 άνθρωποι έχασαν τη ζώη τους σε όλη τη χώρα τις τελευταίες 24 ώρες.