Κόσμος

Ισπανία - κορωνοϊός: Μειωμένα έξοδα και προτίμηση στις ηλεκτρονικές αγορές

φωτο αρχείου

Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και πολλοί καταναλωτές στην Ισπανία αρχίζουν να σχεδιάζουν τις αγορές τους. Ωστόσο, όπως δείχνουν μελέτες στην Ισπανία, η φετινή χρονιά θα είναι πολύ διαφορετική από τις προηγούμενες.

Οι Ισπανοί όπως φαίνεται θα ξοδέψουν λιγότερα αυτά τα Χριστούγεννα, εξαιτίας της οικονομικής αβεβαιότητας και της εργασιακής επισφάλειας συνεπεία της πανδημίας.

Η Ένωση Κατασκευαστών & Διανομέων (AECOC) προβλέπει Χριστούγεννα που θα χαρακτηριστούν από διαδικτυακές πωλήσεις, την αναζήτηση εκπτώσεων και επίσης την εξοικονόμηση, δεδομένης της αβεβαιότητας για το τι μπορεί να έρθει το 2021, ιδίως όσον αφορά την απασχόληση. Η AECOC προβλέπει επίσης λιγότερες κοινωνικές και οικογενειακές συγκεντρώσεις, λιγότερα δώρα και λιγότερα ταξίδια λόγω περιορισμών που επιβάλλονται για τον έλεγχο της πανδημίας.

Έτσι, η τάση της καμπάνιας των Χριστουγέννων θα είναι ακριβώς το αντίθετο των άλλων ετών, όταν οι δαπάνες αυξήθηκαν κατά 20% κατά τη διάρκεια αυτών των εβδομάδων. Ο Χαβιέρ Βέλα, ο οποίος βρίσκεται σε αναστολή εργασίας εδώ και τέσσερις μήνες, λέει ότι φέτος θα μειώσει «σχεδόν στο μισό» τα έξοδά του για δώρα και αναψυχή, απλά «επειδή δεν μπορεί να τα αντέξει».

Όπως και αυτός, έτσι και το 70% των Ισπανών ισχυρίζεται ότι θα ελαχιστοποιήσουν τον προϋπολογισμό των Χριστουγέννων τους φέτος. Αυτό αντικατοπτρίζεται στο τέταρτο κύμα του βαρόμετρου «Κατανάλωση και αγορά εντός και εκτός σπιτιού μετά τον COVID-19», που ετοίμασε η AECOC. Το 87% των Ισπανών σκοπεύουν να ξοδέψουν λιγότερα χρήματα για δώρα, 78% λιγότερο για ταξίδια και άλλο 61% λένε ότι θα μειώσουν τα έξοδα για αγορά παιχνιδιών.

Κόσμος

Ρώμη: Eμφανίζουν την Παναγία ως “γέφυρα” Χριστιανοσύνης-Ισλάμ

Παναγία - Ρώμη  - Ισλάμ

Το γεγονός ότι οι μουσουλμάνοι τρέφουν μεγάλη εκτίμηση στην Παναγία και πως το όνομά της αναφέρεται στο Κοράνι, καθώς και πως είναι η μοναδική γυναίκα που αναφέρεται στο ιερό βιβλίο του Ισλάμ, το γνωρίζαμε λίγο ως πολύ.

Τώρα όμως η Ποντιφική Διεθνής Ακαδημία Marian (PAMI) προωθεί την Παναγία ως γέφυρα για το συνδυασμό του Ισλάμ και του Καθολικισμού μετά το σύμφωνο του Αμπού Ντάμπι μεταξύ του Πάπα Φραγκίσκου και του μεγάλου ιμάμη του al-Azhar Ahmed al-Tayyeb.

Την Πέμπτη, - όπως αναφέρει το pentapostagma.gr- η ακαδημία Marian στη Ρώμη ξεκίνησε μια σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων διάρκειας 10 εβδομάδων με τίτλο "Μαρία, ένα μοντέλο πίστης και ζωής για τον Χριστιανισμό και το Ισλάμ" σε συνεργασία με το Μεγάλο Τζαμί της Ρώμης και το Ισλαμικό Πολιτιστικό Κέντρο της Ιταλίας.

Με βάση την πεποίθησή του ότι η Μαρία είναι «Εβραία, Χριστιανή και μουσουλμάνα», ο π. Gian Matteo Roggio, διοργανωτής της εκδήλωσης για την Παναγία, επιδιώκει να εμφανίσει την Θεοτόκο ως πρότυπο «ανοιχτών συνόρων» μεταξύ θρησκευτικών και πολυπολιτισμικών κόσμων.

Η Μαρία απαντά «στους γενετικούς κώδικες του Ιουδαϊσμού, του Χριστιανισμού και του Ισλάμ», ισχυρίζεται ο Ρότζιο, μέλος της θρησκευτικής τάξης των ιεραποστολών της Παναγίας της Λα Σαλέτ, γράφοντας στο περιοδικό Famiglia Cristiana.

Από την πλευρά του ο ισλαμιστής ιστορικός Raymond Ibrahim είπε στο Church Militant ότι "αυτή η σειρά είναι μια ακόμη προσπάθεια να προσπαθήσει να πείσει τους Καθολικούς ότι το Ισλάμ είναι κάπως παρόμοιο με την πίστη τους "

Για παράδειγμα, οι διοργανωτές της σειράς των διαδικτυακών συναντήσεων επιμένουν, όπως είπαμε και πριν, ότι η Παναγία ήταν «Εβραία, Χριστιανή και μουσουλμάνα», κάτι που ισχύει μόνο κατά τα δύο τρίτα: Ναι, ήταν Εβραία από φυλή, και ναι, ήταν Χριστιανή, αλλά σίγουρα δεν ήταν Μουσουλμάνα, αφού μεταξύ άλλων η θρησκεία αυτή εμφανίστηκε 600 χρόνια μετά το τέλος της γήινης ζωής της.

"Ακόμη χειρότερα, σε αντίθεση με την εικόνα της Αιώνιας Παρθένου, όπως είναι για 1,5 δισεκατομμύριο Χριστιανούς - Καθολικοί και Ορθόδοξοι - το Ισλάμ παρουσιάζει τη Μαρία, τη Μητέρα του Χριστού, ως «παντρεμένη» και πως «συνευρίσκεται» με τον Μωάμεθ στον παράδεισο», αποκάλυψε ο Ιμπραήμ.

Σε ένα άρθρο για το περιοδικό Frontpage με τίτλο "Μωάμεθ και Παναγία" ο Ιμπραήμ ανέφερε ένα Χαντίθ (Ισλαμική κανονική παράδοση) όπου ο Μωάμεθ, ο προφήτης του Ισλάμ, δηλώνει: "Ο Αλλάχ θα με παντρέψει στον παράδεισο με την Μαρία, κόρη του Imran."

Επίσης ο πρώην αναπληρωτής υπουργός θρησκευτικών δωρεών της Αιγύπτου, Δρ. Salem Abdul Galil, δήλωσε ανοιχτά ότι μεταξύ άλλων βιβλικών γυναικών όπως η αδελφή του Μωυσή και η σύζυγος του Φαραώ, «ο προφήτης Μωάμεθ θα παντρευτεί την Παναγία στον παράδεισο»

Τα διαδικτυακά σεμινάρια θα τελειώσουν κατά τη διάρκεια του μήνα του Ραμαζανιού στην αίθουσα συνεδριάσεων του Μεγάλου Τζαμιού της Ρώμης. Ο Ρότζιο ελπίζει ότι η σειρά θα ολοκληρωθεί στο τζαμί μόλις πέσει ο ήλιος, με ένα γεύμα φιλίας και αδελφότητας ως απτό σύμφωνο για την υπηρεσία του κοινού καλού όλων.

Αυτό, γράφει ο Roggio, υπακούει στην «κατανόηση της μεγάλης θεϊκής χάρης του εγγράφου του Αμπού Ντάμπι» .

Οι σειρές διαλέξεων θα δοθούν από κοινού από Καθολικούς και Μουσουλμάνους ομιλητές, οι οποίοι θα επιδιώξουν «διάλογο, γνώση και συνεργασία» σχετικά με θέματα όπως η «Μαρία, μια γυναίκα της πίστης», καθώς και η προσευχή, η αγνότητα, η φιλοξενία, η μη βία, η μετάνοια , η νηστεία και η ιθαγένεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ζωοδόχος Πηγή Μπαλουκλή: Η Παναγιά της Πόλης και τα μισοτηγανισμένα ψάρια

Εκκλησιές και Μοναστήρια της Κρήτης αφιερωμένα στην Κοίμηση της Θεοτόκου (φωτο)

Παναγία η Γοργοϋπήκοος: Η γρήγορη προστασία των Χριστιανών