Κόσμος

Ισπανία: Αποκαλυπτικό βίντεο της τραγικής κατάστασης σε νοσοκομείο

κορωνοϊός νοσοκομείο Ισπανία

Μία από τις χώρες που πλήττονται περισσότερο από την πανδημία του κορωνοϊού, η Ισπανία, μετρά ήδη περισσότερα από 28.500 κρούσματα και 1720 θανάτους.

Ο Βρετανός επιχειρηματίας Ed Leon Klinger ανέβασε στο Twitter ένα σύντομο αλλά αποκαλυπτικό βίντεο με την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα ισπανικά νοσοκομεία. Όπως θα δείτε κι εσείς, στο βίντεο φαίνεται ένας διάδρομος του νοσοκομείου γεμάτος ασθενείς να περιμένουν, κάποιοι από αυτούς ξαπλωμένοι στο πάτωμα.

“ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ. ΔΕΣ ΤΟ. ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ ΞΑΝΑ ΜΕ ΗΧΟ. ΤΩΡΑ ΑΚΥΡΩΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ BRUNCH, ΤΟΝ ΚΑΦΕ, ΤΟ ΔΕΙΠΝΟ ΜΕ ΦΙΛΟΥΣ. ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΗΜΟ ΠΟΥ ΤΟ ΑΚΥΡΩΣΕΣ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ” ΛΕΕΙ Η ΛΕΖΑΝΤΑ ΤΟΥ ΒΙΝΤΕΟ.

Κρήτη

Ηράκλειο

Αυξάνεται η κίνηση στο "Νίκος Καζαντζάκης" - Ποιες χώρες κάνουν ποδαρικό από 1/7

αεροδρομιο Ηρακλειου.jpg

Για μία πρωτόγνωρη κατάσταση που διαμόρφωσε η πανδημία στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου, έκανε λόγο μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και στον Μανώλη Αργυράκη ο αερολιμενάρχης Γιώργος Πλιάκας.

Το αεροδρόμιο με την μεγαλύτερη κίνηση τους καλοκαιρινούς μήνες σε όλη την Ελλάδα, τις ημέρες της καραντίνας, διακινούσε 40 με 50 άτομα ημερησίως (!), ωστόσο η εικόνα αλλάζει.

Όπως είπε ο κ Πλιάκας, η κίνηση μέρα με τη μέρα ανεβαίνει, μάλιστα χθες Τετάρτη, από το "Νίκος Καζαντζάκης" διακινήθηκαν 918 άτομα.

Αναφορικά με το τι θα γίνει από την 1η Ιουλίου, οπότε το αεροδρόμιο θα δέχεται πτήσεις από χώρες του εξωτερικού, ο κ. Πλιάκας τόνισε ότι κανείς δεν γνωρίζει.

"Μέχρι την τελευταία μέρα κανείς δεν ξέρει πως θα διαμορφωθούν τα πράγματα. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα φτάσουν στην Κρήτη άδεια αεροπλάνα. Στο πρόγραμμα για τη 1/7 το αεροδρόμιό μας έχει πτήσεις από Γερμανία, Ελβετία, Τσεχία, Γαλλία, Πολωνία και το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει σταδιακά 120 πτήσεις τη μέρα. Όμως για πρώτη φορά στα χρονικά, κανείς δε μπορεί να απαντήσει στο ερώτημα, αν το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί, αν οι πτήσεις θα γίνουν και με ποιες πληρότητες.

Ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου συνέστησε στους επιβάτες να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας και τα μέτρα προστασίας.