Κόσμος

ΗΠΑ: Κοριτσάκι πέθανε ξεχασμένο στο αυτοκίνητο

Κοριτσάκι αυτοκίνητο

Ένα κοριτσάκι ενός έτους βρέθηκε νεκρό σε αυτοκίνητο στη Φλόριντα, τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τις Αρχές, οι γονείς κάλεσαν την άμεση δράση, όταν βρήκαν την κόρη τους αναίσθητη στο πίσω κάθισμα του οικογενειακού τους οχήματος.

Το παιδί μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε και ο θάνατός του. Σύμφωνα με την αστυνομία, η οικογένειά του υποστηρίζει ότι το ξέχασε μέσα στο αυτοκίνητο.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι «μάλλον φαίνεται πως η οικογένεια εκείνο το πρωί ήταν πολύ απασχολημένη, μιας και έχει πολλά παιδιά και έπρεπε να πάει κάπου επειγόντως, με αποτέλεσμα το μικρότερο μέλος να ξεχαστεί στο παιδικό κάθισμα».

Πρόκειται για το 50ό παιδί που βρίσκει τον ίδιο τραγικό θάνατο στη χώρα εντός του 2019, σύμφωνα με τον ιστότοπο kidsandcars.org.

Οι τραγωδίες αυτές ώθησαν τους κατασκευαστές αυτοκινήτων να ανακοινώσουν ότι θα εγκαταστήσουν συστήματα υπενθύμισης στα περισσότερα αυτοκίνητά τους από το 2025.

Τα παιδιά δυσκολεύονται ιδιαίτερα να ξεφύγουν από ένα αυτοκίνητο όταν έχει ζέστη, ενώ το αναπνευστικό και το κυκλοφορικό τους σύστημα δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις υψηλές θερμοκρασίες το ίδιο με έναν ενήλικα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του USA Today.

Κόσμος

Κύπρος: Έκλεψαν σταυρούς και καδένες από Εκκλησία

Άγιος Νεκτάριος - Χλώρακα Πάφου

Στη σύλληψη 26χρονης κατοίκου Πάφου, προχώρησε χθες η Αστυνομία Πάφου, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση διάρρηξης εκκλησίας και κλοπής.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η διάρρηξη καταγγέλθηκε στην Αστυνομία από επίτροπο της εκκλησίας, η οποία βρίσκεται στη Χλώρακα.

Πρόκειται για την εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου. απ' όπου εκλάπησαν  σταυροί και καδένες (αφιερώματα πιστών), συνολικής αξίας 300 ευρώ.

Μετά από  εξετάσεις της Αστυνομίας, προέκυψε μαρτυρία εναντίον 26χρονης.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται από την αστυνομική διεύθυνση Πάφου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Viber: Νέα λειτουργία για να βρίσκετε πιο εύκολα μηνύματα

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών: "Θέατρο του παραλόγου οι αποσπάσεις προσωπικού"