Κόσμος

ΗΠΑ: Εφάπαξ ποσό 3.000 δολ. για τις οικογένειες στο πακέτο οικονομικής στήριξης

Ντόναλντ Τραμπ

Το πακέτο οικονομικής υποστήριξης που ολοκληρώνεται στο Κογκρέσο των ΗΠΑ θα συμπεριλαμβάνει την καταβολή εφάπαξ ποσού 3.000 δολαρίων για τις αμερικανικές οικογένειες, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ώστε η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) να μπορέσει να ενισχύσει την αμερικανική οικονομία με ρευστότητα 4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν.

Σημειώνεται πως στις ΗΠΑ, ο ιός έχει ήδη εισβάλει και στον Λευκό Οίκο. Ένας συνεργάτης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ βρέθηκε θετικός. Ο πρόεδρος, όμως, παραμένει υγιής και είναι, μάλιστα, αυτός που ηγείται της ειδικής ομάδας που συγκροτήθηκε για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Στο μεταξύ, ο κόσμος έχει περιοριστεί στις οικίες του, οι μεγαλύτερες εταιρείες έχουν επιστρατεύσει την τηλεργασία, τα ράφια των σούπερ μάρκετ έχουν αδειάσει, ενώ υλοποιείται ένα πρόγραμμα, βάση του οποίου οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες επιτρέπεται να κυκλοφορούν στα σουπερ μάρκετ μονάχα συγκεκριμένες ώρες.

Κόσμος

Ερντογάν: Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματα μας σε Ανατολική Μεσόγειο, Λιβύη και Αιγαίο

Ταγίπ Ερντογάν

Σε ομιλία του στη Ριζούντα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκε ανυποχώρητος στις θέσεις του, στέλνοντας νέο μήνυμα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

«Αυτή τη στιγμή, προτεραιότητα μας είναι να προστατεύσουμε στο μέγιστο τα δικαιώματα μας στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Λιβύη και το Αιγαίο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Τουρκίας.