Τουλάχιστον 36 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 27 τραυματίστηκαν όταν λεωφορείο έπεσε σε φαράγγι στη βόρεια πολιτεία Ουταραχάντ της Ινδίας.
Ινδοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι επέβαιναν 44 άτομα όταν ο οδηγός έχασε τον έλεγχο και το λεωφορείο έπεσε σε χαντάκι βάθους 50 μέτρων στη Marchula, που βρίσκεται στην περιοχή Almora της πολιτείας.
Η πολιτειακή κυβέρνηση διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας για το ατύχημα.
Τα λεωφορεία είναι ο κύριος τρόπος μεταφοράς στην πολιτεία των Ιμαλαΐων και τα ατυχήματα δεν είναι σπάνια.
Το λεωφορείο ήταν καθ' οδόν προς την περιοχή Ramnagar της πολιτείας όταν το ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας.
Φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο έδειξαν ότι το όχημα που είχε υποστεί σοβαρές ζημιές ανατράπηκε στην άκρη ενός λόφου.
Αρκετοί επιβάτες πέθαναν επί τόπου, ενώ οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε κοντινά νοσοκομεία. Οι επιχειρήσεις διάσωσης βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη.
Ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.
Έχει ανακοινώσει αποζημίωση 200.000 ρουπιών (2.378 δολλάρια) για τις οικογένειες των νεκρών και 50.000 ρουπίες σε όσους τραυματίστηκαν.
Ο επικεφαλής υπουργός της Ουταραχάντ Πουσκάρ Σινγκ Ντάμι ανακοίνωσε επίσης οικονομική βοήθεια για τα θύματα και τις οικογένειές τους.
Τα λεωφορεία είναι ένας κοινός τρόπος μεταφοράς στην Ινδία, ειδικά μεταξύ μικρότερων πόλεων και περιοχών. Ωστόσο, οι χειριστές συχνά παραβλέπουν τους κανόνες ασφαλείας και τα φορτώνουν πέρα από τη χωρητικότητά τους.
Περίπου 160.000 άνθρωποι σκοτώνονται σε τροχαία ατυχήματα στην Ινδία κάθε χρόνο -το υψηλότερο στον κόσμο- κυρίως λόγω υπερβολικής ταχύτητας και απρόσεκτης οδήγησης.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η άγνωστη και μυστήρια «Μεγαλιθική Λεωφόρος» της Αρμενίας… (βίντεο)
Πώς βγήκε η φράση «τρία πουλάκια κάθονταν» και γιατί τη λέμε
Παλαιστίνη: Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πλήγματα