Κόσμος

Ινδία: Νεκρός βρέθηκε ο μεγιστάνας ιδιοκτήτης αλυσίδας καφέ

1564481984-2838.jpg

Η σορός του ιδρυτή και ιδιοκτήτη της μεγαλύτερης αλυσίδας καφετεριών της Ινδίας, Cafe Coffee Day, εντοπίστηκε κοντά σε ένα ποτάμι στα περίχωρα της πόλης Μανγκαλόρ, στα νότια της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα η τοπική αστυνομία, σύμφωνα με το BBC.

Τα ίχνη του VG Siddhartha χάθηκαν την περασμένη Δευτέρα, όταν και εθεάθη για τελευταία φορά να απομακρύνεται περπατώντας από το αμάξι και τον σοφέρ του.

Εχθές, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ψαράδες εντόπισαν μια σορό κοντά σε ένα ποτάμι. Η σορός αναγνωρίστηκε από μέλη της οικογένειας του κ. Siddhartha, αφού πρώτα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Η εταιρεία του Ινδού δισεκατομμυριούχου, Coffee Day Enterprises Limited, συγκάλεσε έκτακτη συνέλευση του διοικητικού συμβουλίου την περασμένη Δευτέρα για να συζητηθεί το ζήτημα της απουσίας του. Στη δήλωση που εξέδωσαν, παρακαλούσαν όλους τους μετόχους να επιδείξουν ψυχραιμία και υποστήριξη προς την οικογένεια.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Ο Siddhartha, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Ινδία, εθεάθη για τελευταία φορά να περπατά σε γέφυρα κοντά στην παράκτια πόλη Μανγκαλόρ, στο βόρειο τμήμα της χώρας, αλλά δεν επέστρεψε ποτέ και ο οδηγός του ειδοποίησε τις Αρχές. 

Δύτες της αστυνομίας με την βοήθεια ντόπιων ψαράδων ερεύνησαν τον ποταμό Nethravathi ενώ αξιωματούχοι της τοπικής κυβέρνησης επισκέφθηκαν την οικία του επιχειρηματία για να συμπαρασταθούν στην οικογένειά του.

Το βράδυ της Δευτέρας ο μεγιστάνας, που διέμενε στο Μπενγκαλόρ, 350 χιλιόμετρα απόσταση από το Μανγκαλόρ, είπε στους οικείους του πως θα πήγαινε σε προάστιο κοντά σε λόφο της πόλης, όμως ζήτησε από τον οδηγό του να σταματήσει κοντά σε γέφυρα καθ' οδόν προς το Μανγκαλόρ και βγήκε για να περπατήσει παίρνοντας μαζί και το κινητό του.

Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που κάποιος τον είδε ζωντανό. 

Ποιος ήταν ο Ινδός μεγιστάνας

Ο Ινδός μεγιστάνας ήταν ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς πράσινου καφέ στον κόσμο

Ο Ινδός δισεκατομμυριούχος ίδρυσε την αλυσίδα Cafe Coffee Day το 1996 ενώ γρήγορα εξελίχθηκε σε έναν από τους μεγαλύτερους εμπόρους καφέ στον κόσμο καθώς είχε στην ιδιοκτησία του την μεγαλύτερη φυτεία καφέ στην Ασία. Επίσης, η εταιρεία του Amalgamated Bean Coffee Trading Company, είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες εξαγωγής πράσινου καφέ στον κόσμο. 

Η αλυσίδα Coffee Day διαθέτει περισσότερα από 1.700 καταστήματα σε Ινδία, Μαλαισία, Αίγυπτο, Τσεχία και Αυστρία. Ο γάμος του με την κόρη πρώην υπουργού της πολιτείας Καρνατάκα ανέδειξε τον 60χρονο άνδρα στον επιχειρηματία με τις καλύτερες διασυνδέσεις στην Ινδία.

Ξαφνικοί φορολογικοί έλεγχοι σε όλες τις εταιρείες του το 2017

Η αυτοκρατορία του Ινδού μεγιστάνα κλονίστηκε όταν το 2017 έγιναν ξαφνικοί φορολογικοί έλεγχοι στα γραφεία των εταιρειών του σε όλη την χώρα. 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο ο επιχειρηματίας βρισκόταν πρόσφατα σε συζητήσεις με την Coca Cola για να πουλήσει ένα μεγάλο μέρος μετοχών των επιχειρήσεων του.

Η επιστολή που άφησε στους μετόχους της εταιρείας του

Όπως έχει γίνει γνωστό ο 60χρονος πριν εξαφανιστεί άφησε μια επιστολή για τους μετόχους της εταιρείας του στην οποία αναφέρει: «Αισθάνομαι πολύ λυπημένος που έχω απογοητεύσει όλους τους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν. Πάλεψα για μεγάλο διάστημα, αλλά σήμερα εγκαταλείπω, καθώς δεν μπόρεσα να αντέξω άλλη πίεση από συνεργάτη που με πίεζε να επαναγοράσω μετοχές».

Την Τρίτη οι μετοχές της Coffee Day Enterprises έπεσαν 20% στο χρηματιστήριο της Μουμπάι, παρόλο, που η εταιρεία λίγες ώρες μετά την εξαφάνιση του ιδιοκτήτη διαβεβαίωνε πως θα συνεχίσει την λειτουργία της, παρά την απουσία του επιχειρηματία.

Κόσμος

Αφγανιστάν: Παρατείνεται για άλλους έξι μήνες η πολιτική αποστολή του ΟΗΕ

Κυανόκρανοι ΟΗΕ

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ανανέωσε σήμερα για έξι μήνες, έως τη 17η Μαρτίου 2022, την πολιτική αποστολή του στο Αφγανιστάν, με ένα ψήφισμα στο οποίο ζητεί επίσης από τους Ταλιμπάν μια «κυβέρνηση χωρίς αποκλεισμούς και αντιπροσωπευτική» καθώς και τη συμμετοχή των γυναικών στην κοινωνική ζωή.

Το ψήφισμα, που εγκρίθηκε ομόφωνα από τα 15 μέλη του Συμβουλίου, επιμένει για τη «σημασία να σχηματιστεί μια κυβέρνηση χωρίς αποκλεισμούς και αντιπροσωπευτική» ζητώντας παράλληλα μια «πλήρη, ίση και σημαντική συμμετοχή των γυναικών και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, περιλαμβανομένων εκείνων των γυναικών, των παιδιών και των μειονοτήτων».

Το κείμενο συνέταξαν η Εσθονία και η Νορβηγία, η οποία χαιρέτισε αμέσως το «ενιαίο μήνυμα» του Συμβουλίου για το Αφγανιστάν. Τον Αύγουστο, ένα ψήφισμα του ΣΑ που ζητούσε ελεύθερη κυκλοφορία για τους Αφγανούς που επιθυμούν να εγκαταλείψουν τη χώρα, είχε συγκεντρώσει μόνο 13 ψήφους, καθώς η Ρωσία και η Κίνα τήρησαν αποχή.

Στο ψήφισμά του το ΣΑ υπογραμμίζει «τον σημαντικό ρόλο που θα συνεχίζει να διαδραματίζει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών στην προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας στο Αφγανιστάν».

Το ψήφισμα αναγνωρίζει επίσης «την ανάγκη να διπλασιαστούν οι προσπάθειες για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στο Αφγανιστάν» και επιβεβαιώνει «τη σημασία της μάχης κατά της τρομοκρατίας» στη χώρα.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, οι Ταλιμπάν δεν εναντιώθηκαν στην παράταση της αποστολής του ΟΗΕ.

«Είναι αναγκασμένοι να είναι πιο ευέλικτοι» και «είναι πιο πραγματιστές» από το προηγούμενο πέρασμά τους από την εξουσία στα τέλη της δεκαετίας του '90, δήλωσε υπό τον όρο της ανωνυμίας ένας ειδικός για το θέμα στον ΟΗΕ. «Οι Ταλιμπάν έχουν ανάγκη τον ΟΗΕ και είναι ο δικός μας μοχλός» πίεσης προκειμένου να μπορέσουμε να επηρεάσουμε τις αποφάσεις τους, λέει στο AFP.

Τα μέλη του ΣΑ ζητούν τέλος στο ψήφισμά τους από τον Γενικό Γραμματέα Αντόνιο Γκουτέρες να τους ενημερώνει για την κατάσταση στο Αφγανιστάν και τις δραστηριότητες της αποστολής του οργανισμού στη χώρα αυτή (Manua) κάθε δύο μήνες έως τα μέσα Μαρτίου, και να τους παρουσιάσει μια γραπτή έκθεση έως την 31η Ιανουαρίου για το μέλλον της αποστολής της ΟΗΕ «υπό το φως των πρόσφατων πολιτικών και κοινωνικών εξελίξεων και εξελίξεων ασφαλείας».

Ειδήσεις σήμερα:

Λιμάνι Ηρακλείου - ΤΑΙΠΕΔ: Εννέα επενδυτικά σχήματα εκδήλωσαν ενδιαφέρον

Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις για την τρίτη δόση σε υγειονομικούς και άνω των 60 ετών

Ρωσία: Άρχισε η παραγωγή του εμβολίου της AstraZeneca

 

ESPA BANNER