Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ

Η Τουρκία ανακάλεσε τον πρέσβη της στη Βραζιλία

turkishambassaror.jpg
 clock 08:00 | 09/06/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ανακάλεσε τον πρέσβη της χώρας στη Βραζιλία για διαβουλεύσεις, μετά την ψήφιση στη γερουσία της Λατινοαμερικανικής χώρας νομοσχεδίου που αναγνωρίζει τη σφαγή των Αρμενίων κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο στη Τουρκία ως γενοκτονία.

Επίσης, το υπουργείο ανακάλεσε τον πρέσβη της Βραζιλίας στην Άγκυρα στις 3 Ιουνίου για το ίδιο θέμα, είπε σε ανακοίνωση που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

"Θεωρούμε την απόφαση της γερουσίας της Βραζιλίας η οποία διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και παραβλέπει τον νόμο ως ανεύθυνη και την καταδικάζουμε", τόνισε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis