Κόσμος

Η Ρωσία συνέδραμε τα συριακά στρατεύματα να αποκρούσουν επιθέσεις των ανταρτών

syria-allepo.jpg

Η ρωσική αεροπορία συνέδραμε χθες τα συριακά κυβερνητικά στρατεύματα να αποκρούσουν επιθέσεις που πραγματοποίησαν χθες αντάρτες στην επαρχία Ιντλίμπ, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Επιχειρήσεων του Γενικού επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων αντιστράτηγος Σεργκέι Ρουτσκόι.
 
Ο Ρουτσκόι είπε ότι τα συριακά στρατεύματα στην επαρχία Ιντλίμπ, απέκρουσαν μαζικές επιθέσεις των ανταρτών στις περιοχές Καφρ-Γιαζούντ και Τζαλάμα, προσθέτοντας ότι σε κάθε κατεύθυνση δρούσαν ομάδες που έφθαναν τους 300 αντάρτες έχοντας την υποστήριξη πέντε αρμάτων μάχης,10 τεθωρακισμένων οχημάτων και περίπου 20 ημιφορτηγών. Ο Ρουτσκόι δήλωσε ότι οι επιθέσεις αυτές αποκρούσθηκαν από τον κυβερνητικό συριακό στρατό με την υποστήριξη της ρωσικής αεροπορίας.

Κόσμος

Ετήσιο ιατρικό έλεγχο πραγματοποίησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος πραγματοποίησε το πρωί, σήμερα, 5 Αυγούστου 2021, τον ετήσιο ιατρικό έλεγχό του, σε ιδιωτική κλινική της Κωνσταντινούπολης.

Αύριο, θα αναχωρήσει για την γενέτειρά του, όπου θα εορτάσει με τους συμπατριώτες του και φίλους της Ίμβρου την επέτειο των 60 ετών από την εις διάκονον χειροτονία του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βαρθολομαίος: Το Φανάρι δεν θα αναγνωρίσει ποτέ αυτοκέφαλη Εκκλησία στο Μαυροβούνιο

Η Θρονική εορτή στο Οικουμενικό Πατριαρχείο