Κόσμος

Η μεγάλη περιπέτεια του μικρού Ντάμπο με τους λαθροκυνηγούς

νταμπο αρκουδακι

Όταν Πακιστανοί λαθρoκυνηγοί πυροβόλησαν και σκότωσαν τη μητέρα του, το μέλλον φαινόταν ζοφερό για τον Ντάμπο. Ακόμη πολύ μικρό για να ανοίξει τα μάτια του, το μαύρο αρκουδάκι τοποθετήθηκε με κομμένα αυτιά σε σάκο και ήταν στον δρόμο για πώληση στους λεγόμενους bear baiters.

Αλλά πριν οι λαθροκυνηγοί κάνουν την πώληση, διασώθηκε και μεταφέρθηκε σε καταφύγιο ζώων στο Ισλαμαμπάντ. «Ήταν μια μικρή αρκούδα που κλάπηκε από τη μητέρα του. Στην πραγματικότητα δολοφονήθηκε η μητέρα του», δήλωσε η Ρίνα Σάτι, πρόεδρος στο Ισλαμαϊκό Συμβούλιο Άγριας Ζωής (IWMB), όπου βρίσκεται τώρα ο Ντάμπο, υγιής.

Αν και έχει απαγορευτεί, το δόλωμα με αρκούδες, ωστόσο παραμένει σε ορισμένα μέρη του Πακιστάν και, κατά τη στιγμή της διάσωσής του, ο Νταμπού ήταν δύο μηνών, πεινασμένος, με ψώρα και σοβαρή μόλυνση στο αυτί του.

 

 

Τώρα, δύο μήνες μετά, είναι χορτάτο, με γυαλιστερό μαύρο τρίχωμα και παίζει στο καταφύγιο, κάνει μπάνιο και βουτάει στα φρούτα και τα λαχανικά που είναι διάσπαρτα ανάμεσα σε θάμνους, ενώ οι φροντιστές του προσπάθησαν να τον διδάξουν πώς να φροντίζει τον εαυτό του.

Ελπίζουν να τον απελευθερώσουν, με μικροτσίπ, πίσω στη φύση όταν γίνει ενός έτους, κοντά στη βαριά στρατιωτικοποιημένη γραμμή ελέγχου στο Κασμίρ που χωρίζει το Πακιστάν με την Ινδία, όπου και βρέθηκε. «Θα τον πάμε στον βιότοπό του, αλλά δεν θα τον αφήσουμε απλώς εκεί», είπε η υπέυθυνη του IWMB, Ανές Χουσεΐν. «Θα πρέπει να συνεχίσουμε να τον παρακολουθούμε για αρκετό καιρό για να διασφαλίσουμε ότι μπορεί να επιβιώσει εκεί».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Κινέζος διένυσε 500.000 χλμ. ψάχνοντας τον γιο του που είχε απαχθεί (Βίντεο)

Μαρόκο: Αποστολή έκτακτης ιατρικής βοήθειας στην Τυνησία

EMA: Η μετάλλαξη Δέλτα θα κυριαρχήσει κατά 90% στην Ευρώπη μέχρι το τέλος Αυγούστου

Κόσμος

Ταλιμπάν - νομάρχης δεν μπορεί να βρει το Αφγανιστάν στην υδρόγειο σφαίρα!

Ταλιμπάν

Γάλλοι δημοσιογράφοι ζήτησαν από μαχητή Ταλιμπάν που διορίστηκε ως νομάρχης, να τους δείξει που είναι το Αφγανιστάν στην υδρόγειο σφαίρα.

Ο νομάρχης γύρισε την υδρόγειο, αλλά το Αφγανιστάν δεν το βρήκε…

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Αρκούδα επιτίθεται σε έγκυο θηριοδαμαστή (βίντεο)

Βρετανία – Σάλος με νοσοκόμες του NHS που αποθάρρυναν έγκυες να εμβολιαστούν

 

ESPA BANNER