Κόσμος

Η Γερμανία αποφασίζει αύριο για την άρση της ταξιδιωτικής οδηγίας προς χώρες της ΕΕ

ΥΠΕΞ της Γερμανίας, Χάικο Μάας

Να άρει την ταξιδιωτική απαγόρευση για τις χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται ότι θα αποφασίσει αύριο η γερμανική κυβέρνηση, μετά και από εισήγηση του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο υπουργός, Χάικο Μάας ανέφερε ότι ετοιμάζεται «για το υπουργικό συμβούλιο μια απόφαση, για την οποία αυτή τη στιγμή γίνεται ο συντονισμός εντός της κυβέρνησης».

Πριν τις 15 Ιουνίου, σημείωσε, θα υπάρξουν συναντήσεις για το θέμα με γειτονικές χώρες και χώρες – «τράνζιτ».

Σύμφωνα με την εφημερίδα BILD, η γενική οδηγία που έχει εκδοθεί για όλον τον κόσμο και έχει ισχύ έως τις 14 Ιουνίου θα αντικατασταθεί από λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση σε κάθε χώρα ξεχωριστά. Σε επόμενη φάση αναμένεται ότι θα ληφθεί απόφαση για χώρες εκτός Ευρώπης.

Κόσμος

Ερντογάν: Δε θα μας πει κανείς τι θα κάνουμε για την Αγιά Σοφιά

Ερντογάν

Κανείς δεν έχει δικαίωμα να μας πει τι θα κάνουμε στη χώρα μας, είπε σήμερα ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν αναφερόμενος στο θέμα της Αγιάς Σοφιάς

Ο Τούρκος πρόεδρος παρέστη σήμερα στη θεμελίωση ενός νέου τζαμιού στην περιοχή Λεβέντ και εκεί ερωτήθηκε για τις διεθνείς αντιδράσεις σχετικά με τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί.

«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παρεμβαίνει στους τόπους προσευχής της χώρας μας, όπως δεν το κάνουμε κι εμείς σε άλλες χώρες. Οι κατηγορίες σε βάρος μας για την Αγιά Σοφιά, σημαίνουν επίθεση στα κυριαρχικά μας δικαιώματα» δήλωσε χαρακτηριστικά.