Κόσμος

Χρησιμοποιούν σακούλες σκουπιδιών για «προστατευτικό εξοπλισμό» στο νοσοκομείο της Πάφου

Κύπρος σακουλες

Σε σοβαρές καταγγελίες για τα μέτρα που λαμβάνονται στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου στην Κύπρο προβαίνει με ανάρτηση του στο facebook, ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Μονάδας του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου και αντιπρόεδρος της συνδικαλιστικής οργάνωσης των γιατρών του Δημοσίου δρ. Άδωνις Ελευθερίου.

Σε ανάρτηση του στο facebook ο δρ. Ελευθερίου καταγγέλλει έλλειψη προστατευτικού εξοπλισμού για το προσωπικό στον θάλαμο ύποπτων περιστατικών κορωνοϊού ενώ δημοσιοποιεί φωτογραφίες που παρουσιάζουν γιατρούς να επιχειρούν να προστατευτούν με σακούλες σκουπιδιών…

Γιατρός επιχειρεί να προστατευτεί με σακούλες σκουπιδιών
Γιατρός επιχειρεί να προστατευτεί με σακούλες σκουπιδιών

Ο Δρ. Ελευθερίου γράφει στην ανάρτηση του που συνοδεύεται από φωτογραφίες: «Γενικό νοσοκομειο Πάφου...ΣΗΜΕΡΑ !!!!...Φωτο με την παραγγελία προστατευτικού εξοπλισμού για το προσωπικό στον θαλαμο υπόπτων περιστατικών COVID19 ...Η απαντηση του αποθηκάριου σχεδον σε ολα μηδεν δηλαδη δεν υπαρχουν....Γιατροι στον θαλαμο με σακούλες σκουπιδιων....κατα αλλα υπαρχουν απο όλα και απειλείτε κιόλας......ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ !!!».

Κοινωνία

Μόνο καθιστοί και χωρίς χορούς φέτος τα πανηγύρια;

πανηγύρι

Καλοκαίρι και τα πανηγύρια έχουν την τιμητική τους. Στην εποχή κορονωιού όμως τα πράγματα αλλάζουν...

Στα πανηγύρια, φέτος, θα υπάρχουν κανόνες, με βασικότερο ότι δεν θα υπάρχουν όρθιοι, αλλά μόνο καθιστοί, σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης, Νίκου Παπαθανάση στον ΑΝΤ1.   

«Πρέπει να ακολουθήσουμε πιστά τους κανόνες, για να μην πισωγυρίσουμε», σημείωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, παρατηρώντας ότι, «μπαίνουμε σε μια καινούρια πραγματικότητα». Σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας στις εμποροπανηγύρεις είπε ότι θα λειτουργούν με κανόνες λαϊκών αγορών. «Τα πανηγύρια, ωστόσο, θα έχουν διαφορετικούς κανόνες, που κυρίως θα γίνονται μόνο καθήμενους».   

Τώρα το πως θα γίνουν πανηγύρια με καθήμενους μόνο, αυτό δεν μπορεί να μας το εξηγήσει ο υπουργός που μάλλον δεν γνωρίζει από πανηγύρια...

Αν τελικά επιλεγεί αυτός ο τρόπος διοργάνωσης των πανηγυριών, είναι δεδομένο ότι πολλά από αυτά δε θα διοργανωθούν ή θα γίνουν πολύ υποτυπωδώς, με πολλές αρνητικές συνέπειες για τις τοπικές οικονομίες, αλλά και για τον τουρισμό κάθε περιοχής.

Η Στέλλα Κονιτοπούλου συζητά με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση για τα μέτρα της κυβέρνησης που αφορούν στην διεξαγωγή των πανηγυριών.