Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ

Χίθροου: Αρχίζουν και πάλι οι πτήσεις μετά από ώρες μπλακ άουτ

Χίθροου
 clock 20:08 | 21/03/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

Η διεύθυνση του βρετανικού αεροδρομίου Χίθροου ανακοίνωσε λίγο μετά τις 18:00 ώρα Ελλάδας την επανέναρξη «ορισμένων πτήσεων» το βράδυ της Παρασκευής (21/3), τονίζοντας ότι το αεροδρόμιο θα επιστρέψει σε πλήρη λειτουργία αύριο Σάββατο.

Σε δήλωση που κοινοποίησε στην πλατφόρμα X, ανέφερε ότι είναι πλέον «ασφαλές να επανεκκινήσει τις πτήσεις» και πως θα δώσει προτεραιότητα στον «επαναπατρισμό και τη μετακίνηση αεροσκαφών».

Το αεροδρόμιο δήλωσε ότι ελπίζει να «λειτουργήσει πλήρως αύριο και θα παρέχει περαιτέρω πληροφορίες σύντομα». Πρόσθεσε ότι οι ομάδες του εργάστηκαν «αδιάκοπα από το περιστατικό για να εξασφαλίσουν μια ταχεία αποκατάσταση».

Παράλληλα, προέτρεψε τους επιβάτες να μην ταξιδέψουν προς το αεροδρόμιο, εκτός αν τους έχει δοθεί σχετική οδηγία από την αεροπορική τους εταιρεία.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Οι ομάδες μας εργάστηκαν αδιάκοπα από το περιστατικό για να εξασφαλίσουν μια ταχεία αποκατάσταση. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι πλέον μπορούμε να ξεκινήσουμε κάποιες πτήσεις αργότερα σήμερα.

Οι πρώτες πτήσεις μας θα αφορούν τον επαναπατρισμό επιβατών και τη μετακίνηση αεροσκαφών. Παρακαλούμε, μην ταξιδεύετε προς το αεροδρόμιο, εκτός αν σας έχει ενημερώσει σχετικά η αεροπορική σας εταιρεία.

Θα συνεργαστούμε με τις αεροπορικές εταιρείες για την επιστροφή των επιβατών που εκτράπηκαν προς άλλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια. Ελπίζουμε να επανέλθουμε σε πλήρη λειτουργία αύριο και θα παρέχουμε περισσότερες πληροφορίες σύντομα.

Η προτεραιότητά μας παραμένει η ασφάλεια των επιβατών και των εργαζομένων του αεροδρομίου. Ως το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Ευρώπης, το Χίθροου καταναλώνει ενέργεια ισοδύναμη με μια μικρή πόλη, επομένως η πλήρης και ασφαλής αποκατάσταση της λειτουργίας απαιτεί χρόνο. Ζητούμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία που προκάλεσε αυτό το περιστατικό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σοβαρό τροχαίο στο τούνελ της Αγίας Βαρβάρας - Αυτοκίνητο προσέκρουσε στο τοίχωμα

Τουρισμός: Στις 30 Μαρτίου οι πρώτες διεθνείς πτήσεις στα Χανιά

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis