Κόσμος

Γερμανία: Μέχρι τον Νοέμβριο η απαγόρευση των μεγάλων συγκεντρώσεων

αγρότες γερμανία

Οι αρχές στη Γερμανία ετοιμάζονται να διατηρήσουν σε ισχύ την απαγόρευση των μεγάλων δημοσίων συγκεντρώσεων μέχρι τον Νοέμβριο.

Αυτό προβλέπει το προσχέδιο συμφωνία ανάμεσα στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση και των κρατιδίων στη Γερμανία με σκοπό να περιοριστεί η εξάπλωση της επιδημίας του κορονοϊού.

“Οι μεγάλες συγκεντρώσεις”, όπως φεστιβάλ, γιορτές χωριών και πόλεων, γιορτές στους δρόμους και άλλες εκδηλώσεις, “δεν μπορούν να διεξάγονται αυτή την περίοδο και (…) τουλάχιστον ως τον Νοέμβριο”, αναφέρει το έγγραφο για τη Γερμανία το οποίο αναμένεται να επικυρωθεί μέσα στην ημέρα.

Θα επιτρέπονται μόνο περιορισμένες συγκεντρώσεις στις οποίες οι συμμετέχοντες θα πρέπει να τηρούν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, να φορούν μάσκα και να υπάρχει δυνατότητα “ιχνηλάτησης των επαφών”.

Επίσης σε ισχύ θα παραμείνει η τήρηση της απόστασης τουλάχιστον 1,5 μέτρου σε δημόσιος χώρους, ενώ σχολεία και παιδικοί σταθμοί μπορούν να συνεχίσουν τη σταδιακή επαναλειτουργία τους, η οποία θα ολοκληρωθεί μετά το καλοκαίρι.

Κόσμος

Αρνητικός ο Λαβρόφ σε κορωνοϊό – Το κρούσμα που ήρθε σε επαφή δεν ήταν από την Ελλάδα

Σεργκέι Λαβρόφ

Σε τεστ κορωνοϊού υποβλήθηκε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος τέθηκε σε αυτοαπομόνωση μετά από επαφή του με κρούσμα Covid-19.

O επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, βρέθηκε αρνητικός, ωστόσο εξακολουθεί να βρίσκεται σε καραντίνα.

Σύμφωνα με ρωσική διπλωματική πηγή, το κρούσμα με το οποίο ήρθε σε επαφή ο υπ. Εξωτερικών της Ρωσίας δεν ήταν από την Ελλάδα.