Άρχισε σήμερα το πρωί η επιστροφή παλαιστίνιων εκτοπισμένων στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, κατόπιν συμφωνίας στις έμμεσες διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ, ενημέρωσε το Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών της Χαμάς στον θύλακο.
«Η διέλευση των παλαιστινίων εκτοπισμένων άρχισε κατά μήκος του δρόμου Αρ Ρασίντ, μέσω του δυτικού τμήματος του σημείου ελέγχου Νετσαρίμ προς την πόλη της Γάζας και προς το βόρειο τμήμα» του θυλάκου, είπε ο αξιωματούχος.
Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση του Ισραήλ ανακοίνωσε πως οι εσωτερικά εκτοπισμένοι κάτοικοι θα επιτραπεί σήμερα να αρχίσουν να επιστρέφουν στα σπίτια τους στο βόρειο τμήμα του θυλάκου, έπειτα από συμφωνία με το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς που θα επιτρέψει την απελευθέρωση μέσα στην εβδομάδα επιπλέον ομήρων, σύμφωνα με το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Η συμφωνία αυτή θα επιτρέψει να συνεχιστεί η εύθραυστη κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις και τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, που έχει υποστεί πελώρια καταστροφή έπειτα από 15 μήνες πολέμου, με σχεδόν όλο τον πληθυσμό (2,4 εκατ. προπολεμικά) να έχει εκτοπιστεί εξαναγκαστικά, στις περισσότερες περιπτώσεις επανειλημμένα.
Δείτε LIVE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ισραήλ – Χαμάς: Συμφωνία για απελευθέρωση ομήρων την Πέμπτη
Τρόμος σε πτήση - Έξι τραυματίες από αναταράξεις (βίντεο)