Κόσμος

Φιλιππίνες: Αρχίζουν τον Οκτώβριο οι κλινικές δοκιμές του ρωσικού εμβολίου

εμβόλιο κορωνοϊός οξφόρδη

Οι Φιλιππίνες σχεδιάζουν να αρχίσουν κλινικές δοκιμές για το ρωσικό εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού τον Οκτώβριο.

Αυτό ανακοινώθηκε ενώ ο Φιλιππινέζος πρόεδρος, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, αναμένεται να εμβολιαστεί τον Μάιο του 2021, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Προεδρίας.

Το τρίτο στάδιο κλινικών δοκιμών του ρωσικού εμβολίου στις Φιλιππίνες αναμένεται να διεξαχθεί από τον εφετινό Οκτώβριο έως τον Μάρτιο του 2021, αφού επιτροπή ειδικών για τα εμβόλια ολοκληρώσει τον Σεπτέμβριο την εξέταση της πρώτης και της δεύτερης φάσης των δοκιμών στη Ρωσία, διευκρίνισε σε ενημέρωση των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος του Ντουτέρτε, Χάρι Ρόκε.

 

Κόσμος

Κορωνοϊός: Νέο ρεκόρ στην Ολλανδία με 2.995 κρούσματα

μαθητής μάσκα κορωνοϊός

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ολλανδία κατέγραψε νέο ρεκόρ, με 2.995 νέες μολύνσεις βάσει των στοιχείων που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές της χώρας.

Ο απολογισμός των κρουσμάτων νέου κορωνοϊού στη χώρα ανέρχεται σε επίπεδα ρεκόρ σχεδόν καθημερινά από τα μέσα Σεπτεμβρίου. Το προηγούμενο υψηλό των 2.777 κρουσμάτων ήταν την Παρασκευή και το σύνολο των καταγεγραμμένων μολύνσεων πέρασε τις 100.000 νωρίτερα την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι υγειονομικές αρχές κατέγραψαν 8 νέους θανάτους από επιπλοκές της COVID-19, με το σύνολο των νεκρών να ανέρχεται σε 6.374.