Κόσμος

Έλληνας youtuber καταγράφει τα κρούσματα χρησιμοποιώντας καρτούν και γίνεται viral!

κορωνοϊός καρτούν

Ο κορωνοϊός είναι το νούμερο ένα θέμα συζήτησης παγκοσμίως και ένας νεαρός Έλληνας youtuber, ο οποίος είναι μαθητής και αυτό το διάστημα μένει σπίτι όπως και χιλιάδες άλλα παιδιά, καταγράφει τα κρούσματα παγκοσμίως σε ένα έξυπνο βίντεο χρησιμοποιώντας καρτούν και γίνεται viral.

Πρόκειται για τον Supreme Leader, όπως είναι το όνομά του στο youtube και τα βίντεο του με τίτλο «Yakko is counting the corona virus (covid-19) confirmed cases in the world», τα οποία ανανεώνονται κάθε δύο ημέρες, κερδίζουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές, κυρίως στις ΗΠΑ, αλλά και δεκάδες χιλιάδες θετικά Like (πάνω από 50.000) ενώ το κανάλι του τροφοδοτείται συνεχώς με νέες εγγραφές (πάνω από 12.000).

Στα σχόλια οι χρήστες του youtube του ζητούν να συνεχίσει την καταγραφή με αυτόν τον έξυπνο τρόπο που πραγματικά μπορεί να κάνει όσους το παρακολουθήσουν να αισθανθούν λίγο διαφορετική την διάθεση τους ειδικά σήμερα που όλοι μένουμε σπίτι.

 

 

Κόσμος

Υπόθεση Φλόιντ: Στο δικαστήριο εμφανίστηκαν οι τρεις αστυνομικοί

τζορτζ φλόιντ

Για πρώτη φορά στο δικαστήριο οδηγήθηκαν οι Τόμας Λέιν, ο Αλεξάντερ Κουένγκ και ο Του Θάο, οι τρεις πρώην αστυνομικοί, στη Μινεάπολη, που κατηγορούνται για συναυτουργία και συνέργεια στη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Η εγγύησή τους ορίστηκε στο 1 εκατομμύριο δολάρια.

Την προηγούμενη ημέρα, ο Γενικός Εισαγγελέας της Μινεσότα Κιθ Έλισον, που διερευνά την υπόθεση δολοφονίας Φλόιντ, διεύρυνε το κατηγορητήριο εναντίον του Ντέρεκ Σόβιν, του πρώην αστυνομικού που γονάτισε στο λαιμό του Φλόιντ για σχεδόν 9 λεπτά, σε φόνο δεύτερου βαθμού.

Ο Έλισον απήγγειλε επίσης κατηγορίες εις βάρος των Λέιν, Κουένγκ και Θάο που ήταν παρόντες στο περιστατικό.

Ο Σόβιν δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο. Η ακρόασή του αναμένεται τη Δευτέρα 8 Ιουνίου.

Όλοι τους βρίσκονται αντιμέτωποι με ποινές κάθειρξης έως και 40 έτη αν καταδικαστούν.