Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ

Δύο ασθενείς σκοτώθηκαν από ισραηλινό πλήγμα σε νοσοκομείο της Γάζας

ισραηλ
 clock 00:15 | 20/10/2024
writer icon newsroom ekriti.gr

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας δήλωσε το Σάββατο πως δύο ασθενείς πέθαναν έπειτα από ισραηλινό πλήγμα σε ένα νοσοκομείο στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, με τον στρατό να λέει ότι δεν αποτέλεσε «εσκεμμένα στόχο πυρών».

«Τα ισραηλινά άρματα μάχης περικύκλωσαν πλήρως το νοσοκομείο, έκοψαν την ηλεκτροδότηση και άνοιξαν πυρ με οβίδες με στόχο τον δεύτερο και τον τρίτο όροφο», δήλωσε ο διευθυντής του ινδονησιακού νοσοκομείου στην Μπέιτ Λάχια Μαρουάν Σουλτάν.

Σε ανακοίνωση, το υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς ανέφερε πως δύο ασθενείς πέθαναν «λόγω της πολιορκίας του νοσοκομείου, της διακοπής της ηλεκτροδότησης και της έλλειψης ιατρικού υλικού». Δεν διευκρίνισε από τι υπέφεραν οι ασθενείς που απεβίωσαν ή την ακριβή αιτία θανάτου τους.

Το υπουργείο είχε αναφέρει προηγουμένως πως τα πλήγματα είχαν στόχο τους επάνω ορόφους του νοσοκομείου και πως «περισσότεροι από 40 ασθενείς» τραυματίστηκαν, καθώς και ιατρικό προσωπικό.

Ο στρατός, με τον οποίο επικοινώνησε το AFP, ανέφερε σε ανακοίνωση πως επιχειρούσε «κοντά στο ινδονησιακό νοσοκομείο».

«Τα στρατεύματα που επιχειρούσαν στη ζώνη έχουν εκπαιδευθεί σε επιχειρησιακές δραστηριότητες και έχουν ενημερωθεί για τη σημασία περιορισμού των ζημιών σε πολιτικές και ιατρικές υποδομές», πρόσθεσε.

Ο στρατός «υπογραμμίζει πως το νοσοκομείο εξακολουθεί να λειτουργεί χωρίς διατάραξη και στην πλήρη δυναμικότητά του», λέγοντας ότι δεν αποτέλεσε «εσκεμμένα στόχο πυρών».

Ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε στις 6 Οκτωβρίου νέα επίθεση εναντίον της πόλης Τζαμπάλια, η οποία βρίσκεται δίπλα στο ινδονησιακό νοσοκομείο, αναφέροντας πως στοχοθετεί μαχητές της Χαμάς που ανασυντάσσονται.

 

Διαβάστε επίσης

Κολομβία: Η παραγωγή κοκαΐνης έσπασε ρεκόρ το 2023

Μέση Ανατολή: Μπαράζ βομβαρδισμών στο Λίβανο - Στο Ισραήλ την Τρίτη ο Μπλίνκεν

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis