Κόσμος

Δήμαρχοι Ιταλίας: "Μα που σκατ@ πάτε- Θα στείλω τους μπάτσους με το φλογοβόλο"

κορωνοϊός Ιταλία

Σε ένα βίντεο που ανέβασε ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος Δήμαρχοι της Ιταλίας απευθύνονται στου πολίτες και όχι απλά τους προτρέπουν να μείνουν σπίτι αλλά τους απειλούν και τους βρίζουν.

Οπως σημειώνει ο Ηλίας Μόσιαλος:

Οι δήμαρχοι της Ιταλίας τα έχουν δει όλα μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας! Μείνετε στο σπίτι. ‘ΗΡΕΜΑ το λένε’.

Αλλά βέβαια όπως θα δείτε δεν το λένε καθόλου ήρεμα. Ο ένας απειλεί να στείλει τους μπάτσους με το φλογοβόλο για έναν που ζήτησε εξαίρεση από τα μέτρα για να κάνει πάρτι αποφοίτησης, ένας άλλος, κυκλοφορεί στον δρόμο και τους λέει που σκατ@ πάτε και ένας τρίτος λέει στις γυναίκες να βγουν με σκουπόξυλα στους δρόμους και να μαζέψουν τους ανόητους που παραβιάζουν την καραντίνα.

Η ανάρτηση και το βίντεο του Ηλία Μόσιαλου:

Κρήτη

Ηράκλειο

Αυξάνεται η κίνηση στο "Νίκος Καζαντζάκης" - Ποιες χώρες κάνουν ποδαρικό από 1/7

αεροδρομιο Ηρακλειου.jpg

Για μία πρωτόγνωρη κατάσταση που διαμόρφωσε η πανδημία στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου, έκανε λόγο μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και στον Μανώλη Αργυράκη ο αερολιμενάρχης Γιώργος Πλιάκας.

Το αεροδρόμιο με την μεγαλύτερη κίνηση τους καλοκαιρινούς μήνες σε όλη την Ελλάδα, τις ημέρες της καραντίνας, διακινούσε 40 με 50 άτομα ημερησίως (!), ωστόσο η εικόνα αλλάζει.

Όπως είπε ο κ Πλιάκας, η κίνηση μέρα με τη μέρα ανεβαίνει, μάλιστα χθες Τετάρτη, από το "Νίκος Καζαντζάκης" διακινήθηκαν 918 άτομα.

Αναφορικά με το τι θα γίνει από την 1η Ιουλίου, οπότε το αεροδρόμιο θα δέχεται πτήσεις από χώρες του εξωτερικού, ο κ. Πλιάκας τόνισε ότι κανείς δεν γνωρίζει.

"Μέχρι την τελευταία μέρα κανείς δεν ξέρει πως θα διαμορφωθούν τα πράγματα. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα φτάσουν στην Κρήτη άδεια αεροπλάνα. Στο πρόγραμμα για τη 1/7 το αεροδρόμιό μας έχει πτήσεις από Γερμανία, Ελβετία, Τσεχία, Γαλλία, Πολωνία και το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει σταδιακά 120 πτήσεις τη μέρα. Όμως για πρώτη φορά στα χρονικά, κανείς δε μπορεί να απαντήσει στο ερώτημα, αν το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί, αν οι πτήσεις θα γίνουν και με ποιες πληρότητες.

Ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου συνέστησε στους επιβάτες να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας και τα μέτρα προστασίας.