Νέο περιστατικό έρχεται να κλονίσει την εμπιστοσύνη στην ασφάλεια των αεροσκαφών της Boeing. Κατά τη διάρκεια πτήσης και όσο το αεροσκάφος Boeing 787 βρισκόταν στα 40.000 πόδια, ράγισε το παρμπρίζ του πιλοτηρίου. H πτήση από το Λονδίνο για το Σαν Φρανσίσκο της Virgin Atlantic, χρειάστηκε να αλλάξει προορισμό προσγείωσης.
Σύμφωνα με τη New York Post, τρεις ώρες μετά την απογείωση τoυ αεροσκάφους από το βρετανικό αεροδρόμιο του Χίθροου, το Boeing 787-9 υπέστη ζημία στο εξωτερικό στρώμα του παρμπρίζ του πιλοτηρίου.
Το περιστατικό συνέβη εν ώρα πτήσης, την ώρα που το αεροσκάφος της Boeing βρισκόταν ανάμεσα στην Γροιλανδία και την Ισλανδία με το πλήρωμα να καταβάλλει προσπάθειες να ηρεμήσει τους πανικόβλητους επιβάτες που φοβόντουσαν την αποσυμπίεση της καμπίνας.
«Το εξωτερικό στρώμα που ράγισε εν μέρει είναι ένα μη δομικό, ανθεκτικό στη φθορά στρώμα», ανέφερε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας Virgin Atlantic.
Την ώρα που ράγισε το παρμπρίζ, η εξωτερική θερμοκρασία ήταν στους -58 βαθμούς Κελσίου, χωρίς όμως να είναι σαφές τι ήταν αυτό που προκάλεσε την ζημιά.
Διαβάστε επίσης
Τραμπ: Καλεί Eυαγγελικούς και λοιπούς Χριστιανούς να τον ψηφίσουν - «Θα υπερασπιστώ τα πιστεύω σας»
Μπανγκλαντές: Τουλάχιστον εννέα νεκροί από κατάρρευση γέφυρας