Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ

Βενετία: Δεκάδες αγιοβασίληδες σε γόνδολες στην πόλη των δόγηδων

 Άγιους Βασίληδες
 clock 21:14 | 24/12/2024
writer icon newsroom ekriti.gr

Με διαφορετικό τρόπο «φτάνει» σε κάθε περιοχή ο Άγιος Βασίλης, με τη Βενετία να είναι ανάμεσα σε αυτές που ξεχωρίζουν.

Ειδικότερα, και φέτος παρά το κρύο οι Ιταλοί φόρεσαν τη στολή του αγαπημένου Αγίου των παιδιών και πήραν μέρος στην παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη ρεγκάτα στην πόλη των δόγηδων.

Περίπου εκατό Άγιοι Βασίληδες έφτασαν στην πόλη της λιμνοθάλασσας, με βάρκες και γόνδολες, χρωματίζοντας κόκκινο το Μεγάλο Κανάλι και φέρνοντας χαρά και μαγεία στην πόλη μια εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Βενετία φωτίζει τα Χριστούγεννα».

Όσο για τη διαδρομή που ακολούθησαν οι βαρκάρηδες Άη Βασίληδες; Με σημείο εκκίνησης της πλατεία του Αγίου Μάρκου διέσχισαν το μεγάλο κανάλι και τερμάτισαν στο πανεπιστήμιο της πόλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κρήτη: Έχασε το μωρό της η 33χρονη που έπεσε από μεγάλο ύψος στο φαράγγι

Σαφάρι ελέγχων στην αγορά - Ποιοι μπαίνουν στο μικροσκόπιο

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis