Κόσμος

Αυξάνονται οι ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις για την Αυστρία

Βιέννη

Ενώ το καλοκαίρι η Αυστρία είχε εκδώσει, λόγω κορωνοϊού, ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις για πολλές χώρες, τώρα η κατάσταση αντιστρέφεται και, εξαιτίας του πρόσφατα αυξανόμενου αριθμού λοιμώξεων, όλο και περισσότερες χώρες προειδοποιούν τους κατοίκους τους να μην ταξιδέψουν στην Αυστρία ή στη Βιέννη - και σήμερα, για πρώτη φορά, η Ολλανδία καλεί σε αποφυγή ταξιδιού και στο Ίνσμπρουκ.

Σύμφωνα με την ταξιδιωτική προειδοποίηση την οποία εξέδωσε η ολλανδική κυβέρνηση για τη Βιέννη και το Ίνσμπρουκ, την πρωτεύουσα του αυστριακού ομόσπονδου κρατιδίου του Τιρόλου, όσοι μεταβαίνουν στην Ολλανδία από τις δύο αυτές πόλεις, από τώρα και στο εξής, θα τίθενται σε καραντίνα για δέκα ημέρες.

Ωστόσο, η ολλανδική κυβέρνηση δεν συνιστά ρητά να μην ταξιδέψει κάποιος σε άλλα μέρη της Αυστρίας, καθώς η ταξιδιωτική σύσταση αναφέρει χαρακτηριστικά : "Με εξαίρεση την πρωτεύουσα Βιέννη και την πόλη του Ίνσμπρουκ, μπορείτε να ταξιδέψετε στην Αυστρία για διακοπές, αλλά να είστε προσεκτικοί".

Στο πλαίσιο αυτό, είναι δυνατή η χρησιμοποίηση των αεροδρομίων της Βιέννης-Σβέχατ και Ίνσμπρουκ χωρίς κάποιος να υπόκειται στην υποχρέωση απομόνωσης, που σημαίνει, ότι τα τιρολέζικα χιονοδρομικά κέντρα μπορούν να συνεχίσουν να ελπίζουν στους Ολλανδούς επισκέπτες.

Πριν από την Ολλανδία, είχαν ήδη εκδώσει ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις για την Αυστρία ή για την πρωτεύουσα της, τη Βιέννη, η Γερμανία, η Ελβετία, η Δανία και το Βέλγιο, με τη Γερμανία, την Ελβετία και το Βέλγιο να προειδοποιούν για ταξίδι στη Βιέννη, η Δανία για ταξίδι σε όλη την Αυστρία.

Η Νορβηγία εξέδωσε ταξιδιωτική προειδοποίηση τον Αύγουστο, ωστόσο αυτή η προειδοποίηση -- με μερικές εξαιρέσεις -- ισχύει για το μεγαλύτερο μέρος του Χώρου Σένγκεν.

Ο αυξανόμενος αριθμός νέων μολύνσεων και οι σχετικές ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις έχουν συνέπειες τόσο για την υγεία όσο και για την οικονομία, επηρεάζοντας ιδιαίτερα τον τουρισμό, με τον τουρισμό πόλεων, κυρίως στη Βιέννη, να επηρεάζεται άμεσα.

Αλλά, ακόμη και οι περιοχές για χειμερινά σπορ πρέπει να ανησυχούν όλο και περισσότερο, τουλάχιστον για το μέλλον, καθώς, μπορεί να μην επηρεάζονται ακόμη άμεσα από τις ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις, αλλά η πανδημία επικρέμεται, μέχρι την έναρξη της κυρίας περιόδου του χειμερινού τουρισμού, ως Δαμόκλειος Σπάθη πάνω από τον κλάδο.

Κόσμος

Ρωσία: Αρκούδα επιτίθεται σε έγκυο θηριοδαμαστή (βίντεο)

αρκουδα

Τρομακτικές σκηνές εκτυλίχθηκαν σε παράσταση τσίρκου στην Οριόλ της Ρωσίας, όταν μια αρσενική αρκούδα επιτέθηκε σε έγκυο θηριοδαμαστή με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση κι  άλλων ατόμων για να γλιτώσει η γυναίκα.

Θεατές δήλωσαν πως το ζώο ήταν νευρικό ακόμα και όταν βρισκόταν στο κλουβί του πριν την έναρξη της παράστασης.

Η αρκούδα πλέον δεν συμμετέχει στις παραστάσεις του τσίρκου, καθώς στο παρελθόν είχε επιτεθεί και σε άλλο άτομο.

Ευτυχώς, η γυναίκα υπέστη μόνο αμυχές και μελανιές από την επίθεση του ζώου. Πάντως η έγκυος γυναίκα δεν έχασε στιγμή το χιούμορ της.

«Πιθανότατα ζήλεψε γιατί είμαι έγκυος. Ευτυχώς έχω μόνο δύο γρατζουνιές και μια μελανιά στο πόδι. Παρόλα αυτά θα συζητήσω για το περιστατικό με πιο έμπειρους συναδέλφους μου. Όλα είναι καλά, πάντως, και με το ζώο και με το έμβρυο» δήλωσε η έγκυος θηριοδαμαστής λίγο μετά την επίθεση που υπέστη.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αφρική: Άγριοι χιμπατζήδες χτυπήθηκαν για πρώτη φορά από λέπρα

Λα Πάλμα: Ασταμάτητη η λάβα από το ηφαίστειο απειλεί σπίτια

Αυστραλία: Τα κοάλα στην ουρά για να... εμβολιαστούν

 

ESPA BANNER